"Düğün magandaları"na karşı multikopterli önlem

"Düğün magandaları"na karşı multikopterli önlem

Erbaa Kaymakamlığı, düğünlerde silahla ateş açılmasını önleme çalışmalarında kullanılmak üzere uzaktan kumandalı ve kameralı 2 multikopter satın alacak

TOKAT (AA) - EROL YILDIZ - Tokat'ın Erbaa ilçesinde düğünlerde silahla ateş açılmasını önleme çalışmalarında kullanılmak üzere Kaymakamlık tarafından uzaktan kumandalı ve kameralı 2 multikopter satın alınacak. 

Düğünlerde silah kullanımını önlemek amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve köy-mahalle muhtarlarıyla koordineli çalışmalar yürüten Erbaa Kaymakamlığı, bu kapsamda yürütülecek denetimlerde kullanılmak üzere "multikopter" satın almaya karar verdi.

Kaymakam Abdulkadir Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede son bir haftada düğünlerde 10'dan fazla silah ele geçirildiğini belirterek, "Ciddi uygulamalarımız neticesinde biz bu işi Erbaa'da bitirme niyetindeyiz. Havai fişek atılması da yasak, o noktada da 200'e yakın işlem yaptık, 20 bin liraya yakın ceza kestik" dedi.

Düğünlerde silahla ateş açılmasını önleme çalışmaları kapsamında teknolojik imkanlardan faydalanmayı planladıklarını dile getiren Demir, şunları söyledi: 

"Bir takım düşünceler neticesinde multikopter dediğimiz bir uygulamayla buluştuk. Erbaamızda bunu etkin olarak kullanacağız. İlk etapta 2 tane düşünüyoruz. Multikopterleri düğünlerde silah atılmasını önlemek için kullanacağız. Emniyet asayiş olaylarını görüntülemek açısından da çok faydası olacak. Çok amaçlı kullanacağız. Örneğin, orman yangını olduğunda havadan elde ettiğimiz fotoğraf ve video görüntüleriyle rahatlıkla durum tespitini yapma imkanımız olacak. Multikopterleri her alanda kullanabileceğiz."

Multikopterlerin birini Erbaa Emniyet Müdürlüğüne, diğerini ise İlçe Jandarma Komutanlığına tahsis edeceklerini belirten Demir, düğün sahiplerini seslenerek, "Düğün sahiplerinden hassasiyet istiyorum. Lütfen müsaade etmeyin, düğününüzün huzurunu bozmayın, bozulmasına izin vermeyin, düğünlerinizde silah attırmayın" diye konuştu.

Demir, ilçede polis sorumluluk bölgesinde 2014 yılında düğünlerde 24 kurusıkı tabanca, 4 tabanca, 32 mermi, 5 av tüfeği ele geçirildiğini ifade ederek, silah kullananlara 18 bin 216 lira idari para cezası uygulandığını söyledi.

İlçede 77 kişiye havai fişek atmaktan işlem yapıldığını ve 14 bin 553 lira ceza kesildiğini belirten Demir, düğünlerde silahla ateş açılması sonucu 2 kişinin de yaralandığını dile getirdi.

Multikopterlerin 15 gün sonra satın alınacağı belirtildi. 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı