Dubaili iş adamlarından Elazığ'a 1 milyar dolarlık yatırım kararı

Dubaili iş adamlarından Elazığ'a 1 milyar dolarlık yatırım kararı

Elazığ Valiliğinin davetlisi olarak kente gelen Dubaili iş adamları kentteki yatırım olanaklarını inceleyerek 1 milyar dolarlık yatırım kararı aldı- Dubai merkezli Armada Holding CEO'su Abdalla: "2 milyon metrekarelik bir alanda kurulacak olan bir projede

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Valiliğinin girişimleri sonucu kentte yatırım araştırması yapan Dubaili iş adamları 1 milyar dolarlık yatırım kararı aldı.

Kentteki bir otelde Dubaili iş adamlarıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Dubai merkezli Armada Holding CEO'su Jamal Abdalla, kentin turizm, sağlık, eğitim ve enerji sektörü açısından önemli potansiyele sahip olduğunu ve bunu değerlendirmek için kentte yatarım karalı aldıklarını belirtti.

Bu kararlarında Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın büyük katkısı olduğunu ve yatırım konusunda kendilerine büyük güven sağladığını ifade eden Abdalla, ilk etapta sağlık, eğitim ve turizm sektörlerinde yatırım yapmayı planladıklarını kaydetti.

Yatırım için Elazığ-Malatya karayolu güzergahı yakınında bulunan bir alanı düşündüklerini ve anlaşmaya varılması halinde yatırımlarına başlayabileceklerini vurgulayan Abdalla, "2 milyon metrekarelik bir alanda kurulacak olan bir projeden bahsediyoruz. Projenin bütçesi 1 milyar doların üzerinde görünmektedir." dedi.

Proje kapsamında Elazığ'da dünya standartlarında gelişmiş bir üniversite hastanesi ve üniversite kurmak istediklerini aktaran Abdalla, kenti uluslararası düzeyde sağlık ve eğitim merkezi haline getirmek istediklerini söyledi.

Kentin aynı zamanda tarihi yerleri, doğal güzellikleri ve Hazar Gölü ile önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğuna işaret eden Abdalla, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amacımız özellikle sağlık turizmini Türkiye'de canlandırabilmek. Diğer bir projemiz yüksek kalitede bir emeklilik köyü ve yaşlılar için bakım merkezi kurabilmek. Buna paralel yüksek standartlarda bir golf kulübü kurmak istiyoruz. Hem ülke içinden hem de ülke dışından emeklilik sonrası sakin bir hayat sürmek isteyen insanları buraya çekmeye çalışacağız. Genellikle emekli insanlar yüksek sağlık hizmetlerinin verildiği yaşam alanlarında bulunmak istiyorlar. Hazar gölü çevresinde artı bir proje geliştirmek istiyoruz. Bu projemiz daha çok konaklama ve turizme dayalı olacak. Sağlık, eğitim ve turizm sektörlerini canlı bir şekilde bir arada tutup, turistleri buraya çekmeyi planlıyoruz. Bu sektörleri kurulacak üniversite ile entegre olarak yürütmek istiyoruz."

Abdalla, kentte sağlık sektörünün gelişmesine yönelik ilaç sanayi ve biyomedikal teknolojileri noktasında da yatırım yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

- "Şehrin gelişmesine katkı verecek projeler"

Elazığ Valisi Kaldırım, Elazığ'ın öteden beri bu tür yatırımların beklentisi içerisinde ve yatırımcının arkasında olduğunu söyledi.

Dubaili iş adamlarının yapmayı planladıkları yatırımların kentin beklentileri doğrultusunda olduğuna işaret eden Kaldırım, şöyle konuştu:

"Özellikle şehrin gelişmesine, kalkınmasını, hedeflerine, stratejilerine ciddi katkı verecek ve vizyon katacak projeler. Uluslararası anlamda kenti sağlık ve eğitim merkezi ve Hazar Gölü'nde yapılacak yatırımlarla turizm merkezi yapacak ölçekte projeler. Dolayısıyla bu projelerin içerisinde hem bizim hedeflerimizle hem de Türkiye'nin hedefleriyle örtüşen, Elazığımızı görmek istediğimiz noktaya taşıyacak ve ortaya koyduğu vizyonla örtüşecek projeler olduğu görülüyor."

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise Dubaili iş adamlarının Elazığ'a yatırım kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Kentin yatırım anlamında öne çıkan illerden biri olduğunu ifade eden Yanılmaz, "Elazığ her zaman yatırımcının yanında olmuş, onu desteklemiştir. İnşallah bu yatırımlar da Elazığ'a bir katma değer sağlayacağı gibi yatırımcıya bir katma değer sağlayacaktır. " dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :