Dubaili firmadan Denizli'ye yatırım

Dubaili firmadan Denizli'ye yatırım

Dubai merkezli firma, Denizli'de "büyük ölçekli entegre hayvancılık" yatırımı yapacak

DENİZLİ (AA) - Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) daveti üzerine Denizli'ye gelen Dubai merkezli Al Dhaheri Capital Investment Group (ADCI) firması Denizli'de entegre hayvancılık yatırımı yapacak.

Firma yetkilileri ve GEKA görevlileri, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'yi ziyaret ederek planlanan tesisler hakkında bilgi verdi.

ADCI CEO'su Mr. Hamad Al Dhaheri, planladıkları yatırım alanı ile ilgili kentteki kalifiye insan gücünün bulunmasının yanı sıra her kesimden destek almalarının Denizli'yi seçmelerinde önemli rol oynadığını söyledi.

Vali Kocatepe de Denizli'nin sanayi ve turizm ile öne çıkan bir il olduğunu, ancak tarım ve hayvancılık alanında da önemli üretimlerin yapıldığını ifade etti.

Devletin verdiği hibe desteklerin yanında Avrupa fonlarından gelen hibe desteği ve sıfır faizli kredi destekleri ile hayvancılık ile uğraşan bölgedeki çiftçilerin Denizli'de önemli yatırımlar yaptıklarını dile getiren Kocatepe, "Sizin yapacağınız yatırım da bu konuda ilimiz ve ülkemiz için önem arz ediyor. Yatırımınız ile birçok vatandaşımıza istihdam sağlanacak. Biz de valilik olarak yatırımınızda ihtiyaç duyulduğu sürece verilen imkanlar dahilinde yardımcı olmaya hazırız" dedi.

Firmanın Acıpayam ile Bozkurt ilçelerinde tesislerin yapılacağı arsaları belirlediği, "büyük ölçekli entegre hayvancılık" yatırımı ile 250-300 kişiyi istihdam edeceği ifade edildi.

Valilik makamında gerçekleşen ziyarete, ADCI Grup Yönetim Müdürü Zed Y. Ayesh ile GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve diğer yetkililer katıldı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı