Dualarla yadedildiler

Dualarla yadedildiler

Konya Aydınlar Ocağı’nın vefat eden üyeleri Prof. Dr. Sedat Temur, Dr. Mustafa Akın, Opr. Dr. Abdurrahman Cantekinler, Dr. Nuri Ahmet Sezer ve Remzi Akhan, düzenlenen anma programında dualarla anıldı.

 

Konya Aydınlar Ocağı'nın bu haftaki Selçuklu Salı Sohbetleri'nde; Eski Konya Devlet Hastanesi Başhekimi ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Akın, vefatının 17. yıldönümünde dualarla anıldı.

Konuşmacılar Av. Mehmet Ali Uz, Dr. Hâlil Öztürk ve Kâmil Akın, merhum hekim Mustafa Akın'ın hayatını, hizmet ve görev aşkı ile diğer yönlerini hatıralar eşliğinde dile getirdiler.

İl Halk Kütüphanesinde ve kalabalık bir topluluk önünde gerçekleştirilen anma programındaki konuşmasına, “Biz yıllar süren bir fetret dönemi yaşadık. Bu dönem içerisinde tarihimize, kültürümüze, edebiyatımıza, dilimize gereken ilgiyi gösteremedik. Dil zafiyeti ilkokuldan üniversiteye kadar devam ediyor. Onun için de yeteri kadar ilim adamı ve etkin insan yetiştiremiyoruz” diyerek başlayan Av. M. Ali Uz, Aydınlar Ocaklarının yaşatılması gerektiğini ve adam gibi adamlar yetiştiremediğimiz takdirde geleceğimizin tehlikeye gireceğini söyledi.

ADAM GİBİ ADAM YETİŞTİRMELİYİZ

Hayatını kaybeden Konya Aydınlar Ocağı üyelerinden Remzi Akhan, Dr. Nuri Ahmet Sezer, Dr. Abdurrahman Cantekinler ve Prof. Dr. Sedat Temur’dan bahseden M. Ali Uz, Cerrah Cantekinler için “Gençliğinden beri namazlarını hiç kaçırmamış. Topluma faydalı bir insandı. Değerli bir insandı” dedi. Konya Aydınlar Ocağı başkan yardımcılığı da yapan Prof. Dr. Sedat Temur’dan için “Kültür adamı ve aydın insan kendi branşı dışında pek çok konuda bilgi sahibi olan insandır. Sedat Bey böylesine münevver bir insandı. Bir trafik kazasında kendisini kaybettik. Bir adam 10 fakültede bitirse aydın olamaz. Kendi branşı dışında kültürlü, inançlı adam gibi adam olmalı. Eğer akademisyenlerimizi böyle yetiştirmiş olsaydık üniversiteler ve Türkiye çok daha başka durumda olacaktı. Üniversitelerimiz bugün maalesef üretken değil. Çok az insanımız kültürle, ilim ve irfanla meşgul oluyor. Sedat bey dört dörtlük kültür adamıydı. Kendisi teknik adam olmasına rağmen edebiyata, tarihe, kültüre meraklıydı” dedi. Dr. Nuri Ahmet Sezer için tasavvufi bir yönü olduğunu ve Aydınlar Ocağı’nın sohbetlerine çocuklarını da getiren çok değerli bir baba olduğunu ifade etti. Sonra hepsini rahmet ve minnetle andığını, hepsini iyi tanıdığımızı kaydederek “Cenab-ı Hakk bu arkadaşlarımıza rahmetiyle muamele etsin” dedi.

KONYA GÜZEL BİR EVLADINI KAYBETTİ

Devlet Hastanesi Başhekimliği ve İl Sağlık Müdürlüğü görevlerinde bulunan ve Medine-i Münevvere’de 24 Mart 2000’de vefat eden Dr. Mustafa Akın’la yaşadığı hatıraları anlatan Uz, “Birlikteliğimiz sırasında ne bir kimsenin aleyhinde bulundu, ne bir kimsenin kalbini kırdı. Hep iyi düşünürdü, doğru düşünürdü, güzel düşünürdü ve kantarı doğru tartardı. Gerçekten mükemmel bir insandı. Cenab-ı Hak ona Konya sağlığı için güzel hizmetler nasip etti. Mescid-i Nebevi’de hayatını teslim etti. Bundan daha güzel bir son olamaz. Konya müstesna bir evladını, Aydınlar Ocağı değerli bir mensubunu kaybetti. Yüce Allah, can dostumuza, Mustafa Akın’ımıza merhametiyle muamele buyursun. Kederli ailesine, çocuklarına ve dostlarına sabır versin. Kabri cennet olsun.” dedi.

Dr. Hâlil Öztürk de, 1979’da Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra dâhiliye uzmanı olarak Konya’ya tayininin çıktığını ifade ederek “Mustafa abiyle o zaman tanıştım. Sakin, ciddi, kendinden emin, çelebi meşrepli birisi olarak bende intiba bıraktı. Kendisini saygı duydum ve sevdim. Vefatına kadar 10 yıl süreyle beraber çalıştık. Ailesine çok düşkündü. Güvenilir bir dostu. Espiri yapmayı çok severdi. İşini son derece düzgün yapardı. Kimseyi kırdığını görmedim. Hacca gideceğinde çok heyecanlıydı. Arkasında bir şey bırakmamaya özen gösterirdi. Çaycının parasını verdiği halde bir daha vermeye kalktı. Demek ki öleceğini hissetmiş olmalı ki bize veda ediyormuş. Sonra namazda iken vefat etti haberin aldık. Allah gani gani rahmet etsin. İnşaâllah mekanı cennettir” dedi.

AİLESİNE ÇOK DÜŞKÜN BİR BABAYDI

Dr. Mustafa Akın’ın oğlu Kâmil Akın ise, çocuklarına son derece düşkün olan babasının hekim yönünü ön plana çıkartarak “Çok insanla tanıştığımda hoş sohbet ederken karşımdaki kişi, sizin orada bir Mustafa Akın diye bir doktor vardı dedikten sonra başlıyordu gözlerinden yaşlar akmaya.. Aradan 17 yıl geçmiş ve ben sosyal medyada babamla ilgili paylaşımlarda bulunurken meğer babam bizim okulda pek çok insanı muayene etmiş. Meselâ ben bunu bilmiyordum. Babam bir hekim ve idareci olarak vatandaşa faydalı olmayacaksa, kötülük getirecekse; ona kim olursa olsun karşı çıkardı. İyi yaşadı ve iyi öldü” diye konuştu.

VEFAT EDENLER DUALARLA ANILDI

Daha sonra söz alan Dr. İbrahim Cantekinler, Eski Konya Milletvekilleri Kadir Demir ve Musa Erarıcı ile diğer konuşmacılar, vafat eden yakınları ve Dr. Akın’la ilgili anılarını paylaştılar.

Programın sonunda Mustafa Erol ve Mustafa Eroğlu hocalar, Konya Aydınlar Ocağı Üyeleri Dr. Mustafa Akın, Remzi Akhan, Dr. Abdurrahman Cantekinler, Dr. Nuri Ahmet Sezer ve Prof. Dr. Sedat Temur'un ruhlarına indirilen Hatmi Şeriflerin duasını yaptı. Çıkışta davetlilere Akademik Sayfalar’ın Dr. Mustafa Akın’la ilgili hazırlanan özel sayısı ile Mevlid Şekeri dağıtıldı.Haber Merkezi

dualarla-yÂd-edildiler-(2).jpg