"Dua okuma" bahanesiyle dolandırıcılık iddiası

"Dua okuma" bahanesiyle dolandırıcılık iddiası

Marmaris'te bir kadının, bereketli olması için dua okuma bahanesiyle aldığı para destesinin içinden 6 bin 600 lirayı çaldığı ileri sürüldü

MUĞLA (AA) - Marmaris'te bir kadının 6 bin 600 lirasını "dua okuma" bahanesiyle çaldığını iddia eden kişi, polise şikayette bulundu. 

Oto Sanayi Sitesi'ndeki bir demirci dükkanına giden A.Y. (33), burada daha önceden tanıştığı ve isminin Seher olduğunu bildiği kadınla karşılaştı. A.Y. ve kadın sanayinin arka tarafındaki yeşil alana doğru yürüdü. İddiaya göre, çimlere oturan A.Y'nin cebindeki şişkinliği fark eden kadın, "Cebindeki paralar dikkat çekiyor kaybedersin" dedi. Daha sonra kadın paraları bereketli olması için dua okuma bahanesiyle A.Y'den aldı. Kadın, avucunun içine alarak dua okuduktan sonra ikiye ayırdığı para destesini A.Y'ye geri verdi. Paraları iki ayrı cebine koyan A.Y, sanayiden ayrıldı.  

Ödeme yapmak için gittiği iş yerinde cebinden çıkardığı paraları sayan A.Y, 6 bin 600 liranın eksik olduğunu anladı. 

Marmaris Polis Merkezine başvuran A.Y, soyadını bilmediği Seher isimli kadından şikayetçi oldu. A.Y'nin verdiği ifadede, daha önce de dua okuması için kadına paralarını verdiği için dolandırılacağının aklına gelmediğini söylediği öğrenildi. 

Sanayideki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekiplerinin, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattıkları bildirildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı