DSYB Karkın şubesi açıldı

DSYB Karkın şubesi açıldı

Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) yeni bir şubenin daha açılışını gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde Derbent Çiftliközü Mahallesi ve Doğanhisar ilçesindeki şubelerinin açılışından sonra dünde Çumra Karkın mahallesinde büyük bir katılım ve dualarla şube açılışı gerçekleşti. Şube açılışına birçok misafirin yanı sıra Çumra protokolü, Ak Parti Milletvekili adayı Ömer Ünal, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim kurulu başkanı Edip Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Açılışta konuşan Ömer Ünal yapılan organizasyondan ve Karkın’a kazandırılan şubeden dolayı Edip Yıldız'ı ve ekibini tebrik etti. Ünal konuşmasında "Konya kısa sürede hayvancılık sektöründe çok önemli bir eşiğe ulaştı. Bunda tabi ki DSYB'nin önemli katkısı var. Yatiştiricimize verilen hizmetin kalitesini artırmak yetiştiricimize birçok konuda yardımcı olmak için şube sayılarını artırdılar. Her ilimizde Damızlık Birlikleri olmasına rağmen bu kadar şube sayısına sahip başka il birliği yok. Bu yapılan hizmetlerden dolayı tekrardan yetiştiricimiz adına DSYB ailesinden bir kez daha teşekkürü borç biliyorum" dedi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı açılış konuşmasında ise "Konya yüz ölçümü bakımından 60 ülkeden daha büyük bir yapıya sahip, yetiştiricimize daha kaliteli bir hizmet vermek için bizde sürekli olarak şube sayımızı artırıyoruz. 18 olan şube sayımıza bu hafta toplamda 3 tane daha ekleyerek 21'e ulaştırdık. Yetiştiricimize ne söz verdiysek yerine getirdik bundan sonra da yetiştiricimizin daha fazla kazanması, kazancıyla refah seviyesi artması için çalışacağız. Bunun için il birlikleri arsında bir ilk olan süt işleme tesisimizin yapımına başladık kısa bir süre içinde de tamamlayacağız" dedi.