DSP ilk Milletvekili aday adaylarını Çanakkale'de tanıttı

DSP ilk Milletvekili aday adaylarını Çanakkale'de tanıttı

Genel Başkan Türker:

ÇANAKKALE (AA) - Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, "Biz yine uğur getirsin, Çanakkale’nin gücü bu düşüncemize güç katsın diye ilk aday adaylarının tanıtılacağı ve meşaleyi yakacağımız il olarak Çanakkale’ye seçtik" dedi.

  Bir otelde düzenlenen toplantıda, DSP Genel Başkan Masum Türker, partililerle bir araya geldi. İl Başkanı Ufuk Çankaya’nın da katıldığı gecede Türker, 2015 seçimleri için Türkiye genelinde milletvekilli aday adaylığı başvurusu yapan 13 kişiyi partililere ve kamuoyuna tanıttı.

Türkiye’nin en geç 2015 yılı Mayıs ayında seçime gideceğini savunan Türker, bu seçimin çok önemli ve üzerinde durulması gereken bir niteliği olduğunu söyledi.

Bu seçimin Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Türker, şunları kaydetti:

“2015 seçimlerinden sonra 2019’a kadar seçim yok. 2019’da Cumhurbaşkanlığı, milletvekilliği ve yerel yönetimler seçimi büyük olasılıkla birlikte yapılacak. Bu süreye kadar belirlenecek olan parlamento ya Türkiye’yi daha büyüyerek ve bizim ülkümüz olan ulusal birlik ve bütünlüğümüzü koruyarak varlığını devam ettirecek ya da Türkiye’yi farklı boyutlara götürmek isteyenlerin ve bugün Türkiye’yi yönetenlerin şimdiden herkesi yeni yapıya alıştırmak için 'Yeni Türkiye' demeye başladığı o farklı Türkiye’ye bizi götürecek. O farklı Türkiye karşımızı iki türlü çıkabilir. Federatif bir yapıyla karşılaşabiliriz ve Türkiye’nin adı Türkiye Birleşik Devletleri haline dönüşebilir ya da tek parçalı kalırız ama Türkiye’nin adı, bugün Türkiye’yi yöneten Cumhurbaşkanı’nın hayali olan Türkiye İslam Cumhuriyeti’ne dönüşürüz. İkisi de Türkiye’nin kuruluş felsefesine aykırıdır. İki yapı da ulusal birlik ve bütünlük içinde olan bir Türkiye’den ayrıdır. O nedenle bu seçime bizim çok iyi hazırlanmamız gerekiyor." 

DSP olarak Türkiye’nin yeni yapılanmasında kendilerine düşen bir görev olduğunu aktaran Türker, "Ankara’da iki ay önce il başkanları ve parti meclisimiz ile yaptığımız toplantılarda 2015 seçimlerine şimdiden hazırlanma kararı verdik. Bununla birlikte, partimizin seçim bildirgesini hazırlamak üzere çalışmaya başladık. Ayrıca daha seçim kararı alınmadan aday adaylarımızı belirleme çalışmalarını başlattık" diye konuştu.

Şu anda Türkiye’nin her yerinden, her ilinden aday adaylarının dosyalarını tamamlayarak genel merkeze iletmeye başladıklarını ifade eden Türker, "Biz yine uğur getirsin, Çanakkale’nin gücü bu düşüncemize güç katsın diye ilk aday adaylarının tanıtılacağı ve meşaleyi yakacağımız il olarak Çanakkale’ye seçtik" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı