DSP Genel Başkanı Türker, Adana'da:

DSP Genel Başkanı Türker, Adana'da:

''Ülkemizde sermaye el değiştiriyor, yeni yeni vurguncular ortaya çıkıyor. Yolsuzlukların olduğu yerde yoksulluk ve üretimsizlik birinci sırada gelir''

ADANA (AA) - DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye'de sermayenin el değiştirdiğini öne sürerek, "Yeni yeni vurguncular ortaya çıkıyor. Yolsuzlukların olduğu yerde yoksulluk ve üretimsizlik birinci sırada gelir'' dedi.

Türker, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de medyanın baskı altında olduğunu, bazı medya sahiplerinin sindirilmek istendiğini, son günlerdeki operasyonlarda bunun görüldüğünü iddia etti.

Demokraside dördüncü güç olarak yer alan medyanın gücünün kırılmaya çalışıldığını ileri süren Türker, şunları kaydetti:

''Geçmişte Balyoz ve Ergenekon'da, şu anda gözaltına alınmaları söz konusu olan gazeteci arkadaşlarımız, o tarihte hükümetin yaptıklarını, polis yargı ikilisinin hükümet ile birlikte işleyişinden yana yer almışlar, aksine diğer gazetecileri bile eleştirmişlerdi. Biz o zaman demiştik ki 'Bir gün hukuk, size de lazım olacak'. Hukuk bir gün herkese lazım olacak.''

Hükümetin dış politikasını da eleştiren Türker, Türkiye'nin geleceği açısından 2015'teki genel seçimlerin önem taşıdığını söyledi.

Türkiye'de sermayenin el değiştirdiğini anlatan Türker, ''Ülkemizde sermaye el değiştiriyor, yeni yeni vurguncular ortaya çıkıyor. Yolsuzluklar da bunu açıkça ortaya koyuyor. Yolsuzlukların olduğu yerde yoksulluk ve üretimsizlik birinci sırada gelir. 2015, seçim yılı olmasına rağmen Türkiye ekonomisini uzun vadede etkileyecek bir girdap ile karşı karşıya kalacağız'' diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı