DSP Genel Başkanı Türker:

DSP Genel Başkanı Türker:

"Seçim kampanyasını çok sağlıklı bulmuyoruz çünkü Türkiye'deki televizyon kanalları ve medya, 3 cumhurbaşkanı adayına eşit düzeyde yaklaşmıyor"

ANKARA (AA) - DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Seçim kampanyasını çok sağlıklı bulmuyoruz çünkü Türkiye'deki televizyon kanalları ve medya, 3 cumhurbaşkanı adayına eşit düzeyde yaklaşmıyor" dedi.

Türker, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Sınırlı Seçim Gözlem Heyeti temsilcisi Vadim Zhdanovich'i makamında kabul etti. Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin AGİT'in gözlemlerinin önemli olduğunu belirten Türker, şöyle konuştu:

"Seçim kampanyasını çok sağlıklı bulmuyoruz çünkü Türkiye'deki televizyon kanalları ve medya, 3 cumhurbaşkanı adayına eşit düzeyde yaklaşmıyor. Medyanın bu duruşu, belli bir ölçüde egemenlerin yönlendirmesi olarak kamuoyuna yansıyor. Özellikle şunu belirtmek istiyorum, Başbakanın devlet olanaklarını kullanarak yaptığı propogandayı haksız buluyoruz. Bu da Türkiye'de siyasetin tabandan ve halkın istekleri doğrultusunda yapılanmasını ve gelişmesini engelliyor. Başbakanlık olanaklarının kullanılması sonucunda valiler ve devletin diğer yetkilileri aynı davranışı gösteriyorlar. Bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldırabilecek olan liderlerin medyada münazara yapmasına başbakanın yanaşmaması, bu antidemokratik süreci pekiştiriyor. Umarım bu yaklaşım süreç içinde eşitlik ilkesine doğru ulaşır."

Yarından sonra gümrük kapılarında ve yurt dışında oy kullanma işleminin başlayacağına işaret eden Türker, "Randevu ile oy verme sistemi çok büyük bir haksızlık olarak gündeme geldi. Bu konuda şikayetler geliyor. Özellikle Almanya gibi Türk işçilerin yoğun olduğu ülkelerde seçim için hafta sonuna randevu verilmemesi oylamayı olumsuz etkileyecektir" diye konuştu. 

Zhdanovich de bağımsız heyet olarak Türk yetkililerce davet edildiklerini belirterek, kendisinin de yer aldığı heyetin, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyen tüm partiler ile görüşüp rapor hazırlayacaklarını söyledi. 

AGİT'ten çok sayıda yerli ve yabancı uzmanın Türkiye'nin 8 ilinde çalışmalar yaptığını aktaran Zhdanovich, bu kapsamda partilerin il yöneticileri ile görüşüleceğini de bildirdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı