DSP Genel Başkanı Aksakal:

DSP Genel Başkanı Aksakal:

"DEAŞ terör örgütü ne menem bir örgüttür ki bütün dünya ülkelerine kafa tutar bir güce erişmiştir. Bir terör örgütü dünyanın bütün devletlerine nasıl kafa tutabilir? Ortada bir parodi, oyun dönüyor"

GAZİANTEP (AA) - DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "DEAŞ terör örgütü ne menem bir örgüttür ki bütün dünya ülkelerine kafa tutar bir güce erişmiştir. Bir terör örgütü dünyanın bütün devletlerine nasıl kafa tutabilir? Ortada bir parodi, oyun dönüyor." dedi.

Aksakal, partisinin il binasında düzenlenen İl Başkanlığı Kongresinde yaptığı konuşmada, Şahinbey ilçesinde yaşanan terör saldırısında şehit edilen 3 polise Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

Her gün şehit haberleri geldiğini ve siyasiler olarak bunları yorumlamaktan, lanetlemekten artık yorulduklarını belirten Aksakal, şunları söyledi:

"Terörün bir an önce bitirilmesi konusunda devleti yönetenlerin, başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere, hükümetin çok önemli ve kalıcı kararları hayata geçirmesi gerekiyor. Artık bıçak kemiğe dayandı, gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki güvenlik güçlerimiz hakikaten bir bataklığın ortasına düşürülmüş vaziyette. Ülkeyi dünya devletleri karşısında çaresiz gösteren bir manzaranın müsebbibi oldular. Bunca hengamenin içersinde iç siyasette o kadar çapsız, o kadar mesnetsiz, o kadar temelsiz tartışmalar toplumun önüne sürülüyor ki koyun can derdinde kasap et derdinde. Millet canının derdine düşmüş, ülkeyi yönetenler acaba başkanlık sistemini nasıl getiririmin derdine düşmüşler. Oysa bu ülkenin ordusu sınır ötesinde terör örgütleriyle mücadele ediyor. İçeride polisi ve diğer güvenlik güçleri, artık kalbura dönmüş sınırlarımızdan içeri girmiş teröristlerle, canlı bombalarla, tuzaklarla, suikastlerle uğraşıyor. Vatandaş alabildiğine fakir fukaralığın içerisinde debeleniyor."

Aksakal, parti olarak 2002 yılından beri siyasetin dışında tutulmaya çalışıldıklarını iddia ederek, "Büyük bir karartma toplumun gerçek olayları, gerçek gelişmeleri öğrenmemesi adına basında, medyada ciddi bir karartmayla karşı karşıyayız. Yapılacak ilk seçimlerde mutlaka Demokratik Sol Parti, Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosundaki yerini alacak bu baskıların oluşmaması için mücadele edecektir." dedi.

Gündemin yoğunluğunu sürekli terör üzerine kurgulayarak, sürekli savaş üzerine kurgulayarak, bir yere varılamayacağını anlatan Aksakal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AK Parti iktidara geldiğinden beri terörden, savaştan, kandan, gözyaşından başka konuşulan var mı bu memlekette. Varlıkları, gelişleri ve bu ortamda bulunuşlarının bütün temelinde bu terör örgütleriyle iş birliği olan bir hükümetle, iktidarla karşı karşıyayız. İktirada geldiklerinde terör sıfırdı. DEAŞ terör örgütü ne menem bir örgüttür ki bütün dünya ülkelerine kafa tutar bir güce erişmiştir. Bir terör örgütü dünyanın bütün devletlerine nasıl kafa tutabilir? Ortada bir parodi, oyun dönüyor. Bu oyunun adını biz 2002 yılından itibaren söylemiştik."

Parlamentoda Demokratik Sol Parti'nin, demokratik sol felsefenin olmayışının bir sonucu olarak Türkiye'nin giderek bataklığa sürüklendiğini savunan Aksakal, "Buna hep birlikte dur demeliyiz. DSP'yi mutlaka parlamentoya mutlaka taşımalıyız.Yoksa gidişimiz gidiş değil." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından tek listeyle gidilen seçimde, İl Başkanı Remzi Büyüknacar, yeniden il başkanlığına getirildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :