DSP Genel Başkanı Aksakal:

DSP Genel Başkanı Aksakal:

"Terör örgütleriyle mücadele etmek ve Türkiye'nin sınır güvenliği adına bu mücadele mutlaka yapılmalıdır. Suriye'de yaşananlar bize dokunduğu sürece ilgilendirir"

ADANA (AA) - DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Terör örgütleriyle mücadele etmek ve Türkiye'nin sınır güvenliği adına bu mücadele mutlaka yapılmalıdır. Suriye'de yaşananlar bize dokunduğu sürece ilgilendirir." dedi.

Aksakal, partisinin Adana İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) 15 Temmuz'da ülkede darbe girişiminde bulunulduğunu anımsattı.

Kenan Evren darbesinden sonra Türkiye'nin 50 yıl geriye gittiği belirten Aksakal, şöyle konuştu:

"İnsanlarımız demokrasinin duygularını yaşamaktan mahrum bırakıldı. Haksız yere insanlarımız süründürüldü. Hepsini Atatürkçülük adına yaptılar. Bugün ikinci milat dediğimiz 15 Temmuz kalkışmasının tohumlarını o gün o darbeyi yapan faşist Kenan Evren ekmiştir. Onun döneminde en çok devleti din esaslı yapıya dönüştürmek için o emelleri olan insanlar devlet kadrolarına yerleştirilmiştir. Bugün FETÖ'cü diye içeri alınan kadroların devletteki geçmişlerine bir bakın. İçlerinde 5-10 yıllık adamlar yok. Dünyanın hiçbir yerinde yaşanmayan hadiseyi biz 15 Temmuz'da Ankara'da yaşadık. Meclisimizin tepesine bombalar yağdırdılar. Yağdıranlar ne Rus ne Amerikalı ne de Suriyelilerdi. O bombaları yağdıranlar omuzlarında Türkiye Cumhuriyeti devletinin apoletlerini taşıyan subaylardı."

Özgür Suriye Ordusu, Türk topçu birlikleri ve Koalisyon hava kuvvetlerinin Suriye'de Halep kentinin kuzeyinde yer alan ve terör örgütü DEAŞ'in kontrolündeki Dabık köyüne düzenlediği operasyona da değinen Aksakal, "Terör örgütleriyle mücadele etmek ve Türkiye'nin sınır güvenliği adına bu mücadele mutlaka yapılmalıdır. Suriye'de yaşananlar bize dokunduğu sürece ilgilendirir. Her milletin kendi egemenliği ve toprak bütünlüğü kendisine aittir." değerlendirmelerinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :