DSP Genel Başkanı Aksakal:

DSP Genel Başkanı Aksakal:

"(FETÖ'nün darbe girişimi) Bir ülkede yaşanmaması gereken durumu maalesef biz yaşadık. Türkiye Cumhuriyeti demokrasisinin aslında 35 yıl öncesinde tedbirli olması gerekiyordu"

ADANA (AA) - DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin " Bir ülkede yaşanmaması gereken durumu maalesef biz yaşadık. Türkiye Cumhuriyeti demokrasisinin aslında 35 yıl öncesinde tedbirli olması gerekiyordu." dedi.

Aksakal, Adana'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Mardin-Diyarbakır karayolunda, askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da başsağlığı diledi.

Türkiye'nin 14 yıldır olağanüstü hal yaşadığını ileri süren Aksakal, "15 Temmuz hadisesi bir vakadır, bunu kimse yadsıyamaz. Bir ülkede yaşanmaması gereken durumu maalesef biz yaşadık. Türkiye Cumhuriyeti demokrasisinin aslında 35 yıl öncesinde tedbirli olması gerekiyordu." ifadesini kullandı.

Aksakal, artık ülkenin "olağan bir hale" dönmesini istediklerini belirterek şöyle devam etti:

"Kimsenin suçu başkasına atmaması gerekir. 'FETÖ'nün elebaşısı Ecevit'le samimiydi' diye haberler çıkıyor. Bunlar külliyen yalan. Türkiye'de bu konuda suçlanacak en son siyasetçi Ecevit'tir. Herkes yaptıklarını kabul etsin. 'Evet ben bu yanlışı yaptım' desin, ki Sayın Cumhurbaşkanı bunu söylüyor fakat gereğini yapmıyor, bunu millet affetmez. Bu konuyu da sulandırmaya gerek yok."

MHP'nin yaptığı işlerin ABD'ye yaradığını savunan Önder Aksakal, "Türk milletinin işine yarayan bir şey yaptıkları yok. Şimdi de dara düşmüş bir AK Parti'yi, abuk subuk açıklamayla 'hadi getirin anayasayı değiştirelim' diyorlar. Amacın ne? Bu partiler ve bu yapıyla Türkiye bir kurtuluşa gidemez, aydınlığa çıkamaz, toplumun bütün kesimlerinin yer alacağı, seçim yasasındaki değişikliklerle, siyasi partiler yasasındaki değişikliklerle yeniden seçimlerin yapılması ve ülkenin bir selamete kavuşturulması lazım." değerlendirmesinde bulundu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :