DSP Genel Başkanı Aksakal:

DSP Genel Başkanı Aksakal:

"15 Temmuz Türkiye'nin tarihinde yaşadığı en önemli olaylardan bir tanesidir. Bunu hiç kimse yok sayamaz. Bunu hiç kimse yaşanmamış sayamaz"

KOCAELİ (AA) - DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "15 Temmuz Türkiye'nin tarihinde yaşadığı en önemli olaylardan bir tanesidir. Bunu hiç kimse yok sayamaz. Bunu hiç kimse yaşanmamış sayamaz." dedi.

Aksakal, partisinin Kocaeli İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da başsağlığı diledi.

Aksakal, 15 Temmuz'un ardından demokrasi nöbetlerinin tutulduğunu anımsatarak, DSP'lilerin ise hep demokrasi için nöbette olduğunu kaydetti.

Hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya ve Cumhuriyeti ortadan kaldırmaya muktedir olamayacağını anlatan Aksakal, "15 Temmuz darbe girişimi Türkiye'nin yaşadığı ilk olay da değildi. Türkiye'de 12 Eylül darbesini de yaşadı. Bizler o dönemlerin gençleriyiz. Türkiye'nin refahı, toplumun kalkınması devletimizin dünya devletleri içerisinde saygın noktada olması, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in aynı içerik ve etkinlikle dünyaya hükmetmesi için siyaset yapıyoruz." diye konuştu.

"15 Temmuz Türkiye'nin tarihinde yaşadığı en önemli olaylardan bir tanesidir" diyen Aksakal, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunu hiç kimse yok sayamaz. Bunu hiç kimse yaşanmamış sayamaz. 15 Temmuz'un oluşumunda kimler etken noktadaydı. 15 Temmuz'u gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasıyla bir aradaydı, bunu sormak bizim hakkımız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :