DSP Genel Başkanı Aksakal:

DSP Genel Başkanı Aksakal:

"DSP yapılacak seçimlerde kendi cumhurbaşkanı adayını ve 600 milletvekili adayını mutlaka çıkaracak ve halka dayatılmaya çalışılan iki adaylı seçim kıskacını kıracaktır"

ANKARA (AA) - DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "DSP yapılacak seçimlerde kendi cumhurbaşkanı adayını ve 600 milletvekili adayını mutlaka çıkaracak ve halka dayatılmaya çalışılan iki adaylı seçim kıskacını kıracaktır." dedi.

Aksakal, DSP Parti Meclisi (PM) toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, parti olarak 16 Nisan halk oylaması sürecini yakından takip ettiklerini, toplumun, siyaset kurumu içerisindeki kavgacı ve ötekileştirici söylemlerden yorulduğunu belirten Aksakal, siyasi ortamındakilerin bu rahatsızlığı görmemekte ısrar ettiğini ifade etti.

Aksakal, AK Parti gündeminin peşine takılan bir siyaset mecrasından verim alınamayacağını savunarak, "DSP yapılacak seçimlerde kendi cumhurbaşkanı adayını ve 600 milletvekili adayını mutlaka çıkaracak ve halka dayatılmaya çalışılan iki adaylı seçim kıskacını kıracaktır. Tam kanunsuzluk haliyle sonuçları ilan edilen referandum sonrasında oluşacak tüm mekanizmalar aynı tereddüt ve şaibeli bakışların gölgesinde kalacaktır." diye konuştu.

Başta ana muhalefet olmak üzere, Meclis'teki partilerde yaşanan iç çekişmelerin, bu durumdan yararlanmak isteyenlere malzeme teşkil ettiğini anlatan Aksakal, muhalefet partilerinin, her partinin cumhurbaşkanı adayı çıkarabilmesini sağlayacak yasal düzenlemeler üzerinde çalışması gerektiğini kaydetti.

Aksakal, muhalefetin, cumhurbaşkanının tek turlu değil, iki turlu bir sistemle seçilmesini sağlayacak yasa önerilerini ortaya koyması gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Her ne kadar sorumlusu iktidardaki AK Parti ise de onun tüm çalışma koşullarını ve ortamlarını besleyen siyaseti de maalesef parlamentodaki diğer üç parti oluşturdu. Hiç olmazsa bugün artık doğru şeyler yapın. Halkın cumhurbaşkanı adayı önermesi yöntemleriyle başlayabilirsiniz. Toplum içerisinde 100 bin imzanın toplanış biçimi konusunda tereddütler var. Seçmenler, aday gösterme işlemini noter kanalıyla mı yapacak? Halkın cumhurbaşkanını aday göstermek için seçim kurullarında resmi evrakla ve birebir öneride bulunabilmesini sağlayacak yasal düzenlemeleri hayata geçirin ve tüm partiler kendi adaylarını çıkarsınlar."

Parti Meclisi toplantısı, Aksakal'ın açış konuşmasının ardından, basına kapalı devam etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :