DSİ’de Dünya Su ve Meteoroloji Günleri kutlandı

DSİ’de Dünya Su ve Meteoroloji Günleri kutlandı

22 Mart Dünya Su ve 23 Mart Dünya Meteoroloji günleri, DSİ 4. Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı bir programla kutlandı.

 

Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, DSİ 4. Bölge Müdürü Birol Çınar, Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, Meteoroloji 8. Bölge Müdürü Yusuf Ulupınar, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman, ilgili kurumların personeli, öğrenci, öğretmen ve davetlilerin katıldığı kutlama programı, 22 Mart 2017 Salı günü DSİ 4. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir toplantıda bir konuşma yaptı. Konuşmasında; Bölgenin içme ve kullanma suları kaynaklarının kıt olduğundan bahseden Özdemir, suların israf edilmeden kullanılarak gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini dile getirerek ‘’Su hayattır. Su sadece insanlar için değil bitkiler ve bütün canlılar için hayat kaynağıdır’’ diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Bölge Müdürlüklerini bir araya getiren etkinlikte, kutlanan günlere ilişkin kısa filmlerinin yayınlanmasını takiben kurumsal vizyon ve faaliyetler üzerine birer konuşma yapan Bölge Müdürleri, günün anlam ve önemi üzerinde durdular.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun kararıyla her yıl 22 Mart’ta kutlanan Dünya Su Günü’nün 2017 yılı teması “Su ve Atıksu” olarak belirlendi. Genel Müdürlüğümüz tarafından ortaokul 7. ve 8. sınıfların katılımına açık olarak düzenlenen “Su ve Atıksu” konulu resim ve kompozisyon yarışmasında Bölge Müdürlüğümüze bağlı illerden katılan ve bölge bazında dereceye giren öğrencilere de program kapsamında ödülleri verildi.Haber Merkezi

 

dsi’de-dunya-su-ve-meteoroloji-gunleri-kutlandi-(1).jpg

dsi’de-dunya-su-ve-meteoroloji-gunleri-kutlandi-(15).jpg

dsi’de-dunya-su-ve-meteoroloji-gunleri-kutlandi-(13).jpgdsi’de-dunya-su-ve-meteoroloji-gunleri-kutlandi-(11).jpg