DP Genel Başkanı Uysal, BBP Genel Başkanı Destici'yi ziyaret etti

DP Genel Başkanı Uysal, BBP Genel Başkanı Destici'yi ziyaret etti

Destici:

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Ülkemiz için, milletimiz için hangi adımı atmamız gerekirse, hangi fedakarlığı yapmamız gerekirse biz yaparız. Yelpazenin sağındaki tüm siyasi partilerle de bu anlamda görüşürüz" dedi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, BBP Genel Başkanı Destici'yi parti genel merkezinde ziyaret etti. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu'nun vefatından dolayı Destici'ye başsağlığı dileyen Uysal, genel seçimler öncesinde BBP ile fikir alışverişi yapma ihtiyacı hissettiklerini söyledi. 

Son dönemde üniversitelerde yaşanan olaylara işaret eden Uysal, "Üniversitelerde yeniden 80 öncesine dönüşü hatırlatacak hadiselerin gelişiyor olması hepimizi endişeye sevk ediyor" dedi. 

Destici de yarın 28 Şubat'ın yıl dönümü olduğuna anımsatarak, bu darbe zihniyetini kınadıklarını belirtti. Her zaman demokrasiden, şeffaflıktan ve sivilleşmeden yana olduklarını ifade eden Destici, bunun için Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu dile getirdi. İktidarın darbe anayasasına karşı olduğunu söylemesine rağmen yeni anayasayı yapmadığını öne süren Destici, mevcut Meclis yapısından sivil ve demokratik bir anayasa çıkmayacağını savundu. 

Destici ile Uysal, görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. BBP ve DP'nin seçim ittifaklarına nasıl yaklaştığının sorulması üzerine Uysal, Türkiye'nin öncelikleri ortadayken her siyasi aktörün üzerine düşeni yapacağını söyledi. Uysal, "Biz, milletin ortak değerleri etrafında, Meclis yapısı dışındaki ittifak ile somut temsiliyetin önünü açacak her türlü değerlendirmeyi bizler de BBP de ve onun dışındaki siyasi aktörler de yapar diye tahmin ediyoruz" dedi. 

Destici ise BBP olarak uzlaşmacı ve sağduyu sahibi olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ülkemiz için, milletimiz için hangi adımı atmamız gerekirse, hangi fedakarlığı yapmamız gerekirse biz yaparız. Yelpazenin sağındaki tüm siyasi partilerle de görüşürüz. Bunun gizli saklı bir tarafı da yoktur. Seçim iş birilği şu anda yasal bir imkan tanınmamış olsa da ayıp da değildir, günah da değildir, suç da değildir. Dolayısıyla da bundan daha doğal bir şey olamaz ama bunun şartlarının, zemininin oluşması lazım. Ülkemiz ve milletimiz adına demokrasimiz adına katkı sağlayacağımız inandığımız anda bu konuda mütereddit davranmayız BBP olarak. Bu deneyime de sahip olan bir siyasi partiyiz ama şu an itibari müşahhaslaşmış bir şey var mı derseniz, yok."

Kaynak:Haber Kaynağı