DP Genel Başkanı Uysal:

DP Genel Başkanı Uysal:

"(Cumhurbaşkanı hükümet sistemi) Bal demekle ağız tatlanmaz denir, yerli ve milli demekle de bu sistemin yerli ve milli olduğu anlamına gelmediğini görüyoruz"

DENİZLİ (AA) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 16 Nisan referandumuna ilişkin, "Güzel bir Anadolu tabiri vardır, 'Bal bal demekle ağız tatlanmaz' denir, yerli ve milli demekle de bu sistemin yerli ve milli olduğu anlamına gelmediğini görüyoruz." dedi.

Uysal, halk oylaması çalışmaları kapsamında geldiği Denizli'de Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, 16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili açıklamalarda bulundu.

'Yeter söz milletindir' diyerek çıktıkları yolda milli şefliğe itiraz etmiş bir geleneğin içerisinden geldiklerini vurgulayan Uysal, "Bugün Türkiye'nin daha çok demokrasiye, daha çok hukuka ihtiyacı varken günün sonunda karşılaştığımız 15 yıllık iktidarları boyunca rekorlar kırdığını ifade edenler bugün 'bu kötü gidişe son verelim' diyerek Türkiye'nin kaçınılmaz kaderini, bir deli gömleği giydirircesine tek adam rejiminde olduğunu ifade eder hale nasıl geldiklerine hepimiz şahidiz." dedi.

Anayasa değişikliğine "hayır" diyeceklerine dikkati çeken Uysal, şunları ifade etti:

"Müsaade edildiği kadar adalete razı olmadığımız için 'hayır' diyoruz, müsaade edildiği kadar fırsat eşitliğine razı olmadığımız için millet adına 'hayır' diyoruz. Bu sistemin adını yerli ve milli olarak ifade ettiklerini görüyoruz. Literatürde mukayese edebileceğimiz, öngörüde bulunabileceğimiz, temel referanslarıyla beraber demokrasi anlayışı içerisinde çok sağlıklı kuvvetlerin kati ayrılığını esas alan başkanlık modelleri de meşrudur, parlamenter demokratik modeller de meşrudur. Türkiye'de tarihi geriye akıtırcasına bir dayatma ile karşı karşıya kaldığımızı görüyoruz. Güzel bir Anadolu tabiri vardır, 'Bal bal demekle ağız tatlanmaz' denir, yerli ve milli demekle de bu sistemin yerli ve milli olduğu anlamına gelmediğini görüyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :