"Down Şefler" mutfağa girdi

"Down Şefler" mutfağa girdi

UHD ve Türkiye Aşçılar Federasyonu iş birliğinde yürütülen "Down Şefler Türkiye" projesi kapsamında İzmir'de 3 down sendromlu, aşçılık eğitimine başladı- UDF Genel Başkanı Tuncay: "Proje kapsamında Türkiye genelinde 27 çocuğumuz istihdam edilecek"

İZMİR (AA) - Uluslararası Down Sendromu Federasyonu (UDF) ve Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) iş birliğiyle hazırlanan "Down Şefler Türkiye Projesi" kapsamında İzmir'de 3 down sendromlu, aşçılık eğitimine başladı.

UDF Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, projenin bir otelde düzenlenen tanıtımında, down sendromlu bireylerin istihdamını artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Down sendromlular için alışveriş festivalleri, geceler ya da satış organizasyonları düzenlemek yerine onlara mesleki eğitim vermeyi tercih ettiklerini belirten Tuncay, "18 yaşından büyük, akademik eğitim almış ancak eve dönen gençleri toplum içinde tutmayı, onlara mesleki eğitim kazandırmayı hedefliyoruz. Bu projede İzmir 10. şehir oldu. Down sendromlu 3 çocuğumuz 23 hafta Balçova Kaya Thermal Otel'de eğitim alacak. Proje kapsamında Türkiye genelinde 27 çocuğumuz istihdam edilecek." dedi.

Eğitimlerin istihdam garantili olduğunu vurgulayan Tuncay, meslek öğrenen kursiyerlerin İzmir'deki 5 yıldızlı otellerde işe başlayacağını hatırlattı.

Dezavantajlı gruplara yapılacak hizmette bağış kültüründen çıkmak gerektiğini vurgulayan Tuncay "Herkesin hakkı olan eğitim ve çalışma hakkını onlara da sağlamak istiyoruz. Biz bir hayır, lütuf yapmıyoruz." diye konuştu.

Aşçılık eğitimine başlayan Güneş Ayton ise yemek yapmayı annesinden öğrendiğini ifade etti.

Yemek yapmayı çok sevdiğini vurgulayan Ayton, "Kendimle gurur duyuyorum. Eğitimle tüm yemekleri yapmayı öğreneceğim ve yaptıklarımı da herkese servis edeceğim." şeklinde konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :