Dövüş sanatlarında hedefi 5. dünya şampiyonluğu

Dövüş sanatlarında hedefi 5. dünya şampiyonluğu

- Karma dövüş sanatlarında 4 dünya şampiyonluğu bulunan Kastamonu Üniversitesi öğrencisi Azerbaycanlı Abulfaz Mehdisoy, bu ay Ukrayna'da yapılacak şampiyonada beşinci kez altın madalya kazanmak istiyor- Mehdisoy:"2014 yılında Ukrayna'da düzenlenen turnuva


KASTAMONU (AA) - ÖMER ERİM BAŞTİMAR - Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencisi 21 yaşındaki Azerbaycanlı karma dövüş sanatları sporcusu Abulfaz Mehdisoy, Ukrayna'da bu ay düzenlenecek dünya şampiyonasında beşinci kez altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Şampiyonanın hazırlıklarını Kastamonu Üniversitesinin kendisine tahsis ettiği spor salonunda sürdüren Mehdisoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hatayı asla kaldırmayan bir branşta dövüştüğünü söyledi.

Dövüş sporlarıyla 12 yıldır ilgilendiğini dile getiren Mehdisoy, "Spora 9 yaşında kick boks ile başladım. Karma dövüş sanatlarında çeşitli dallarda 4 dünya şampiyonluğum var. 2 kez de Avrupa şampiyonu oldum." dedi.

Son olarak Ukrayna'nın Kharkiv şehrinde 2014'te düzenlenen Karma Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandığını anımsatan Mehdisoy, "2014 yılında Ukrayna'da düzenlenen turnuvadaki son rakibimi 12 saniyede nakavt ettim. Bu kadar kısa sürede nakavt yapan başka sporcu yok." ifadesini kullandı.

Mehdisoy, bu ayın ikinci haftasında Ukrayna'da yapılacak 2016 Karma Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonası'nda beşinci kez altın madalya kazanarak hem Türkiye hem de ülkesi Azerbaycan'a sevinç yaşatmak istediğini söyledi.

Sporda kendisine babasını örnek aldığını dile getiren Mehdisoy, şunları söyledi:

"Benim hocam babamdır. O da dövüş sporcusudur. Kendisinin maçlarını çok izledim. Katıldığım şampiyonalarda yenilgim bulunmuyor. Türkiye Üniversiteler Arası Karma Dövüş Sporları'nda da 57 kiloda şampiyon oldum. Kastamonu Üniversitesinin dövüş sporlarındaki ilk şampiyonu benim. Bana destek veren arkadaşlarıma ve rektörümüz Prof .Dr. Seyit Aydın'a teşekkür ediyorum."

Ukrayna'daki şampiyonaya 35 ülkeden sporcuların katılacağını aktaran Mehdisoy, turnuvaya çok iyi hazırlandığını ve kendine güvendiğini vurguladı.

Mehdisoy, bu branşta beyinde travma ihtimalinin yüksek olduğunu, yakın zamanda zirvedeyken sporu bırakmak istediğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :