"Dost eller" yardımda buluşacak

"Dost eller" yardımda buluşacak

Edirne Belediyesince açılan "Dost Eller Dayanışma Evi"nden, ihtiyaç sahipleri ücretsiz kıyafet, oyuncak ve kitap alabilecek

EDİRNE (AA) - Edirne'de ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz kıyafet, oyuncak ve kitap temin edebileceği "Dost Eller Dayanışma Evi" açıldı.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, Saraçlar Caddesi'ndeki dayanışma evinin açılışında yaptığı konuşmada, vatandaşlardan kullanmadıkları kıyafet, oyuncak ve kitaplarını buraya getirmelerini istedi.

Bu eşyaların bakımı yapıldıktan sonra vitrinde yerini alacağını belirten Gürkan, ürünlerin tamamının ihtiyaç sahiplerine ücretsiz verileceğini bildirdi.

Gürkan, "İlk olarak çocuk ve gençler için bir kitap bölümü oluşturduk. Buradan herkes istediği kadar kitap alabilecek. Ayrıca oyuncak ve kıyafet reyonu da olacak. Herkes neye ihtiyacı varsa alacak. Oyuncak ve kitapta kısıtlama olmayacak ama kıyafette bir limit olacak. 'Ayda bir kez kıyafet alabileceksiniz' gibi kuralları olacak." dedi.

Vatandaşların katkılarını beklediklerini dile getiren Gürkan, "Alo 153'ten arayan vatandaşlarımızın kitap, kıyafet, oyuncak katkılarını kapılarından alacağız." diye konuştu.

Daha sonra gıda bölümü açmayı da planladıklarını ifade eden Gürkan, "Bir belediye kartı vereceğiz, buna da ailenin büyüklüğüne göre kredi yükleyeceğiz." ifadesini kullandı.

Kısa süre sonra minibüs duraklarında mini kütüphaneler oluşturacaklarını bildiren Gürkan, "Bana dediler ki 'Kitaplar çalınır.' Ben de 'Hiç önemi yok, çalınan kitap olsun, kitap çalma hırsızlığa girmez' dedim. Ne kadar çok kitap çalınırsa o kadar mutlu oluruz." dedi.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :