Dost Eli’nden Gazze’ye su arıtma tesisi

Dost Eli’nden Gazze’ye su arıtma tesisi

Dost Eli Derneği İsrail'in Gazze'yi tahrip etmesinin ardından yaraların sarılması için bölgeye gönderdiği yardımlara devam ediyor.

Derneğin yardımları ile geçtiğimiz günlerde Gazze’de yapımı tamamlanan İçme Suyu Arıtma Tesisinin açılışı yapıldı.

Acil ihtiyaçlara yönelik yapılan yardımlarla yıllardan beri Filistin halkının yanında olmaya gayret gösteren Dost Eli Derneği bukez temiz içme suyu elde edebilmek için kurulan arıtma tesisiyle Gazze halkının yanında oldu. Gazze’de bulunan partner kuruluş ARDU’S - SELAM Sosyal Kalkınma ve Geliştirme Derneğinin kontrolünde yapılan arıtma tesisinin açılışı ile bölge halkı için önemli bir hizmet daha gerçekleştirilmiş oldu.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer; “ İsrail'in yok etmeyi hedefleyerek 7 Temmuz 2014'te başladığı ve 51 gün süren saldırılarda Gazze'de 2 binden fazla insan katledilmiş, 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina da hasar görmüştü. Tüm bunlarla birlikte şehrin alt yapısı tamamıyla yok edilmiş ve Gazze halkının içecek temiz sudan mahrum bırakılmıştı. Açılan bu arıtma tesisinden Gazeli kardeşlerimizin yararlanacak olması bizler için büyük bir mutluluk.  Yıllardan beri tarifsiz zulümler altında ayakta durma mücadelesi veren Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak inananlar olarak bizlerin görevi. Bizler huzur içinde yuttuğumuz her lokmada ve içtiğimiz her yudum suda yeryüzünün neresinde olursa olsun zulme uğrayan mazlumların hakkı var diye düşünmekteyiz. Bu düşünce ile hareket eden tüm hayırsever kardeşlerimizle bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonrada elimizde olanı mazlumlarla paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.