Dost Elinde Ramazan seferberliği başladı

Dost Elinde Ramazan seferberliği başladı

Dost Eli Derneği Ramazan ayına özel yapılacak çalışmalarla yurt içi ve yurt dışında birçok ihtiyaç sahibi aileye ulaşacak.

Kumanya bedelini 150 TL olarak açıklayan Dost Eli Derneği; yurt içi çalışmalarında ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde iftar sofraları açacak. Dernek çalışmalarına gönüllü destek veren ev hanımlarının hazırladığı yemeklerle aileler ziyaret edilecek ve yapılan iftarla bu evlerde güzel bir birliktelik sağlanacak. Hastane acil servislerinde gözlem altında bulunan hasta yakınlarına iftar kumanyası dağıtılacak. Dernek ayrıca;  Konya’nın yakın çevre ilçelerinde bulunan yetimlere bayramlık kıyafetler hediye ederek yüzlerce çocuğun yüzünü güldürecek.    Dost Eli Derneği yurt dışı Ramazan çalışmalarını ise; Nijer, Burkina Faso, Zimbabve, Togo, Benin, Komor Adaları, Moro, Etiyopya, Somali, Bosna Hersek ve Filistin' de gerçekleştirecek. Bu ülkelerde iftar yemeği, gıda dağıtımları ve nakdi yardımlar yapılırken özellikle yetim evlerinin ihtiyaçları giderilecek. Ayrıca özellikle Afrika’da yapımı devam eden su kuyuları ve mescitlerden tamamlanmış olanlar faaliyete açılırken bu çalışmalara yenilerini eklemek için yer tespitleri yapılacak.

MAZLUMLARA ULAŞACAĞIZ

Derneğin 2018 yılı Ramazan ayı içerisinde yapacağı çalışmalarla ilgili bilgi veren Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SEÇER; “ Ümmetin kucaklaşmasının gerçekleştiği, kulluk ve iyiliğin seferberliği Ramazan ayının tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Dost Eli Derneği olarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Ramazan ayı içerisinde birçok hayırlı çalışmaların gerçekleşmesi için çalışacağız. Gönüllülerimiz ve bağışçılarımızla el ele verip hep birlikte görülmesi, duyulması, elinden tutulması gereken mazlumlara ulaşacağız. Ümmet birliği şuuruyla yoksul, mazlum ve yetimlere kucaklaşacağız. Ulaşabildiğimiz ülkelere Türkiye’nin paylaşma ruhu içerisindeki kardeşliğini taşıyacağız .” dedi. Başkan Mehmet SEÇER yapılacak yardım çalışmaları hakkında bilgi almak ve destek vermek isteyenler için Dost Eli Derneği merkez binası başta olmak üzere önde gelen alış veriş merkezleri ile şehrin önemli noktalarında faaliyetlerin anlattığı tanıtım stanlarının bulunacağını söyledi. Dernek görevlilerin vatandaşların arzusu üzere fitre, zekât vb. bağışlarını alacağını bu stantlar Ramazan ayı boyunca irtibat noktası olarak hizmet verecek.