Dost Eli, Togo’da

Dost Eli, Togo’da

Dost Eli Derneğinin Batı Afrika ülkesi Togo’da gerçekleştirdiği Katarakt ameliyatları 300 kişinin göz aydınlığı oldu.

17 Ağustos 2018 tarihinde Togo’ya giden Dost Eli Derneği yardım ekibi ülkenin farklı bölgelerinde yaşayan ve katarakt nedeni ile görme fonksiyonları kaybolmuş 300 kişinin göz ameliyatlarının yapılmasını sağladı.

Togo’da yapılan ameliyatlar hakkında açıklamalarda bulunan Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldırım, “ Togo’da görme problemi yaşayan ancak maddi imkânsızlıklardan dolayı ameliyat olamayan yoksul halka yardım elini uzatan kardeşlerimiz 300 kişiye göz aydınlığı oldu. Rahatsızlıkları nedeni ile görme yetisini kaybetmiş kardeşlerimizin ameliyatları Centre de Sante de Koulouware hastanesinde uzman doktorlar tarafından gerçekleştirildi. Bu çalışma hem bizler hemde hastalar için çok özel olmakla birlikte özellikle yaşadığımız bir olay yüreklerimizde unutamayacağımız bir iz bıraktı. Bizler Dost Eli Derneği olarak Togo’da göz ameliyatları için gideceğimizi duyurmaya başladığımız andan itibaren gelen bağışlarla çalışma sürecimiz hızlandı. Bu bağışlardan biride babasının kendisine verdiği okul harçlığından artırarak biriktirdiği parayı “bende bir kardeşimin gözlerinin açılmasını istiyorum” diyerek derneğimize gelen 17 yaşındaki Yusuf kardeşimizin bağışı. Bu evladımızın samimi duygusu Togo’da unutamayacağımız bir anın mimarı oldu. Babası Yusuf’a “ ben senin yerinede bağışta bulunurum harçlığın sende kalsın oğlum” desede Yusuf ısrarla benim ki ayrı siz yine yapmak istediğiniz bağışı kendi adınıza yapın ama ben kendim yapmak istiyorum diye ısrar edip bağışını gerçekleştiriyor. Bizler Togo’da acil ameliyat yapılması gereken hastaları birer birer sıraya koyarken kalabalığın içerisinde bir kenarda bekleyen bir erkek çocuğu dikkatimizi çekti.  Yanına yaklaştık ameliyat yapılacağını duyunca köyünden geldiğini 14 yaşında olduğunu, doğduğundan beri katarakt nedeni ile hiç görmediğini sıra kendisine gelmeyecek diye çok korktuğunu ve adının Yusuf olduğunu ondan öğrendik.  O an Konyalı Yusuf’un ısrarının Togo’da yokluğun karanlığı içinde 14 yıl yaşayan Yusuf için olduğunu anladık… Rabbim bir Yusuf’u bir başka Yusuf’un gözlerinin ilk defa görmeye başlamasına vesile kılmıştı. Bizler sadece emanetçiler olarak o gün oradaydık ve gözlerimiz yaşadığımız sürece unutamayacağımız bir Yusuf buluşmasına şahitlik etti” dedi.

 

 Mevlüt Yıldırım ayrıca; Dernek olarak bu çalışmaya katkı sağlayan tüm bağışçılara teşekkür ettiklerini ve yaşanan olayların verilen hizmetlerin ne kadar önemli olduğunun altını birkez daha gözler önüne serdiğini söyledi.