Dost Eli Projelerle Avrupa Birliği’nde

Dost Eli Projelerle Avrupa Birliği’nde

Dost Eli Derneği Türkiye ile birlikte 6 ülkenin ortak olduğu " Grundtvig Öğrenme Ortaklığı" projesi kapsamında derneğin gönüllüleri için bir eğitim programı hazırladı

 “MoTech Projesi” ismi ile yürütülen projenin toplantısı Konya'da gerçekleştirildi. Toplantıya Litvanya, Polonya, İsveç ve Fransa'dan gelen proje ortakları katıldılar.

Konu ile ilgili Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldırım şu açıklamalarda bulundu:

"Derneğimizin de içinde bulunduğu bu çalışma Ulusal Ajans tarafından kabul edilen bir  projedir; Avrupa’nın değişik bölgelerindeki yetişkin öğrenicilere üretici öğrenme ve yeni bilgi iletişim teknolojisi araçlarını kullanma konusunda rehberlik etme ve onları bu konuda cesaretlendirmeyi amaçlamaktadır. Projeyle gönüllülerimizin dil öğrenme pedagojilerini güçlendirmeyi, farklı meslek gruplarından farklı yaşlardaki kişileri ve e-öğrenme konusundaki Bilgi İletişim Teknolojisi( BİT) uzmanlarını bir araya getirmeyi hedeflemekteyiz. Proje kapsamında her ortak Uluslararası eğitim faaliyetlerine katılacak ve edindiği bilgiyi yerelde yaygınlaştırabilecek ve kendi öğrenme çevresini oluşturabilecek hedef gruplar belirleyecektir. Bu doğrultuda biz de Dost Eli Derneği gönüllülerine teknolojiyi kullanarak gönüllü hizmetlerini daha pratik ve kolay yapabilme imkanı sağlamak için Selçuklu Halk Eğitim Merkezi ile birlikte Bilgisayar Kursu açtık. Konya’ya gelen proje ortaklarımız bu çalışmalarımızı da görmüş oldular. Bu misafirlerimizi öncelikle derneğimizin çalışma sistemi hakkında bilgilendirdik. Daha sonra proje kapsamında bir takım eğitim toplantıları gerçekleştirdik. Konya’da yetişkinler için eğitim veren kurumları ziyaret ettik."

Projenin 2 yıldır devam ettiğini ve Dost Eli Derneğinin iki yıldır projeleriyle Avrupa Birliğinde olduğunu da ifade eden Yıldırım, final toplantısının Litvanya’da gerçekleştirileceğini ve burada bütün ortakların sonuç raporlarını sunacaklarını bildirdi.