Dost Eli Derneği ihtiyaç sahibi öğrencileri giydirdi

Dost Eli Derneği ihtiyaç sahibi öğrencileri giydirdi

Dost Eli Derneği; Konya merkezi ve merkeze bağlı 28 ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımlarına devam ediyor.

 

2016 – 2017 Eğitim Öğretim Yılı başında Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde  “Okulumda Yanımda Olur Musun?” projesini başlatan Dost Eli Derneği;  Konya merkezi ve merkeze bağlı 28 ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımlarına devam ediyor.

Proje çalışması kapsamında Halkapınar ilçesine bağlı köylerden gelen bir gurup öğrenciye kıyafet yardımı yapıldı.

Gerçekleştirilen çalışmayla ilgili bir açıklama yapan Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer;  “Dernek olarak kısıtlı imkânlar içerisinde okumaya çalışan çocuklarımızın yanında olmaya onların ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Dost Eli Derneği olarak şimdiye kadar binlerce öğrenci kardeşimize ulaştık ve giyim başta olmak üzere çeşitli hediyelerle çocuklarımızın yanında olduk. Okulların tatil olmasına kısa bir süre kala Halkapınar’ dan gelen 42 öğrencimizi derneğimizde misafir ettik. Görevli kardeşlerimizin rehberliğinde mevsim şartlarına uygun kıyafetleri kendi zevklerine göre seçip alan çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak için özenle hazırlanmış kitaplarda hediye ettik” dedi.

Hediyelerini alan öğrencilerin yaşadıkları mutluluğun büyüklüğüne dikkat çeken Başkan Seçer; Çocukların mutluluğu ve ihtiyaçlarının giderilmesi için gayret gösteren gönüllülerimize ve yürütülen bu çalışmaya destek veren tüm hayırseverlere teşekkür ettiklerini söyledi