Dost Eli Arakan için harekete geçti

Dost Eli Arakan için harekete geçti

Dost Eli Derneği günlerce denizde mahsur kalan ve bir süreliğine farklı Müslüman ülkelere sığınan çaresiz Arakanlılar için harekete geçti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dost Eli Derneği Başkan Yardımcısı Mevlüt YILDIRIM “ Yıllardan beri kendi topraklarında yaşama hakkı ellerinden alınan Arakanlı kardeşlerimizin yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Myanmar'ın Arakan bölgesinden kaçarak 3 ay boyunca okyanusun ortasında yaşam mücadelesi veren 582 Arakanlı kardeşimizin şu an komşu Müslüman ülkelere sığındıklarını biliyoruz. Onların bize ihtiyacı var. Biz onların ne kadar zor bir mücadele içinde olduklarını aç, susuz ve bakımsız olduklarını biliyoruz. Daha evvelki yardım çalışmalarımız sırasında onların yaşadığı kelimelerin tarif edemediği zor şartları gördük. Sorumluluklarımızın bilincinde bireyler olarak bizler onlara yardım etmek zorundayız” dedi.

Mevlüt Yıldırım bağışçılardan gelecek destekle en kısa zamanda acil ihtiyaç yardımlarının Arakanlı Müslümanlara ulaştırılacağını bunun için Dost Eli Derneği olarak çalışmalara başladıklarını söyledi.