"Dört kuşak" demokrasi nöbeti tutuyorlar

"Dört kuşak" demokrasi nöbeti tutuyorlar

Çorum'un Osmancık ilçesinde 89 yaşındaki Mustafa Say, oğlu, torunu ve torununun oğlu ile 14 gündür demokrasi nöbeti tutuyor- Say:- "Ben 1960 ihtilalini de yaşadım, 1980 darbesini de. Bu ülke muhtıralardan, darbelerden çok çekti. Ailemden dört kuşak burada

ÇORUM (AA) - Çorum'un Osmancık ilçesinde yaşayan 89 yaşındaki Mustafa Say, oğlu, torunu ve torununun oğlu ile 14 gündür demokrasi nöbeti tutuyor.

Osmancık ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti devam ediyor. Darbe girişimine tepki göstermek amacıyla ellerinde bayraklarla Dörtyol Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ aleyhine sloganlar atıp, tekbirler getiriyor.

Kur'an-ı Kerim'in okunduğu demokrasi nöbetinde, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için dua ediliyor.

Demokrasi nöbetine oğlu Şaban, torunu Mustafa ve torununun oğlu Burak ile katılan 89 yaşındaki Mustafa Say, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Demokrasi nöbetine ailesinden dört kuşak birlikte katıldıklarını belirten Say "Ben 1960 ihtilalini de yaşadım, 1980 darbesini de. Bu ülke muhtıralardan, darbelerden çok çekti. Ailemden dört kuşak buradayız ve dördümüzün de hayatında darbe var, muhtıra var. 'Gelecek nesiller bu günleri yaşamasın' diye buradayız." diye konuştu.

Demokrasi nöbetine komşularının yardımıyla katılan 93 yaşındaki Esmihan Çıplak da dua etmekten başka çaresi olmadığını ifade ederek, "Elimden dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :