Dört Ayaklı Minare'ye vatandaş ilgisi

Dört Ayaklı Minare'ye vatandaş ilgisi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırılarına yönelik yürütülen operasyonların ardından çevresindeki iş yerlerinin yenilenmesi için başlatılan çalışma kapsamında yaklaşık 2,5 yıl sonra ziyarete açılan Dört Ayaklı Minare'ye vatandaşlar ilgi gösterdi- Ziy

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırılarına yönelik operasyonlar ve tuzaklanan patlayıcıların temizlenmesi amacıyla kapalı bulunan ve yaklaşık 2,5 yıl aradan sonra ziyarete açılan Dört Ayaklı Minare'ye vatandaşlar ilgi gösterdi.

Sur ilçesinde 28 Kasım 2015'te Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit edildiği saldırının ardından terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan "Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu" 103'üncü gününde 9 Mart 2016 günü tamamlandı.

Tuzaklanan patlayıcılardan temizlenmesi için yürütülen çalışmaların tamamlandığı bölgelerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen "Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında iş yerlerinin tarihi dokuya uygun modernize edilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Proje ile çevresindeki iş yerlerinin yenilenmesi için başlatılan çalışma doğrultusunda Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu Yenikapı Sokak'ın ziyarete açıldığını duyan vatandaşlar bölgeyi ilgiyle geziyor, minare önünde özçekim yapıyor.

- "Bundan sonra her şey çok güzel olsun inşallah"

Vatandaşlardan Kenan Malkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın çok güzel bir şehir olduğunu ve birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirtti.

Malkoç, misafirini açıldığını öğrendiği Dört Ayaklı Minare'yi görmesi için getirdiğini aktardı.

İzmir'den kente gelen Anıl Elemdağ, Diyarbakır'daki tarihi mekanları ziyaret ettiğini söyledi.

"En çok merak ettiğim yer burasıydı. Haberlerde görmüştüm. Çok beğendim. Bundan sonra her şey çok güzel olsun inşallah." diyen Elemdağ, herkesi tarihi mekanı ziyaret etmeye davet etti.

İstanbul’dan gelen Burcu Ertürk de kenti çok merak ettiğini anlatarak, "İstanbul’da böyle bir atmosfer yok. Ulu Cami'yi gezdikten sonra buraya geldik. İnşallah artık huzur gelir, herkes huzurlu bir şekilde yaşar.
Burayı herkesin görmesini istiyorum." diye konuştu.

Muhammed Uğur, çocukluğunun Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu sokakta geçtiğine işaret ederek, Diyarbakır'ın önemine değindi.

"Artık insanlar çok rahat bir şekilde burayı ziyaret edebiliyorlar. Diyarbakır'da çok arzu edilmeyen olaylar yaşandı. Birçok insan evinden oldu. Tarihi eserler zarar gördü." ifadelerini kullanan Uğur, yaşanan olaylardan ders çıkarılması gerektiğini aktardı.

Cevdet Utangaç da yaşanan olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Utangaç, terör olayları nedeniyle insanların büyük mağduriyet yaşadığını kaydederek, bir daha benzer olayların yaşanmamasını temenni etti.

Sur'da esnaflık yapan Atilla Sınay da esnafın büyük mağduriyet yaşadığını anlatarak, sokakta çalışmaların başlatılmasından duydukları memnuniyeti ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :