"Döngüsel Seyir" sergisi 30 Mart'a kadar görülebilecek

"Döngüsel Seyir" sergisi 30 Mart'a kadar görülebilecek

İSTANBUL (AA) - Sanatçı Süleyman Saim Tekcan'ın "Döngüsel Seyir" adlı sergisi, 30 Mart'a kadar MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle...

İSTANBUL (AA) - Sanatçı Süleyman Saim Tekcan'ın "Döngüsel Seyir" adlı sergisi, 30 Mart'a kadar MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, küratörlüğünü Dilek Karaaziz Şener'in üstlendiği serginin yerleşimini, grafik tasarımcısı Yeşim Demir ve Mimar Nevzat Sayın hazırladı.

Sergide sanatçının geniş zaman aralığından seçilen resim ve heykellerinin yanı sıra sergiye özel çalıştığı yeni işlerinden 3,5 metre boyunda bir alüminyum heykel de izlenime sunuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen küratör Şener, serginin amacının retrospektif bir anlayışta, sanatçının zaman dizgesini adım adım takip ederek izleyiciye sunmak olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Serginin akışından da anlaşılacağı üzere ki bu akışın tarihsel bir süreci yansıtması gerekliliği gibi yanılsamayı engelleyerek, sanatçının resimlerinin tarih dizimi gözetmeksizin birbirlerini nasıl etkiledikleri, nasıl okundukları ve iç içelikleriyle aslında dönemsellikten daha çok sanatsal kaygıların problemleriyle Tekcan'ın farklı bir yönü aktarılmaktadır. Yüzeyler desenlerle, desenler çok rahatlıkla yağlı boyalarla ve de lavilerle konuşmakta, sergi mekanın merkezine yerleşen heykeller ile de yüzey hacim etkileşiminin okumaları sağlanmaktadır."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :