Domotex Turkey Halı Fuarı

Domotex Turkey Halı Fuarı

GTO Başkanı Bartık: - "Makine halısı sektöründeki yerimizi koruyacağız ve ilerlemeye devam edeceğiz"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, kentin makine halısı sektöründe ilerlemeye devam edeceğini söyledi.

Bartık, GTO, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) ve Gaziantep Halıcılar Odası işbirliğinde Hannover Fairs Turkey Fuarcılık tarafından Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen "2. DOMOTEX Turkey Halı Fuarı"nı gezdi, firma temsilcilerine teşekkür belgesi verdi.

Fuarın çok verimli geçtiğini belirten Bartık, son yıllardaki yatırımlarıyla Gaziantep'in dünyada "halının başkenti" haline geldiğini kaydetti.

Dünyada kullanılan her 4 halıdan 2'sinin Gaziantep'te üretildiğine dikkati çeken Bartık, "Bu, Gaziantep ve ülkemiz açısından gurur verici bir tablo. Makine halısı sektöründeki yerimizi koruyacağız ve ilerlemeye devam edeceğiz" dedi.

Dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin ürünlere büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Bartık, "Halıcılarımız çok fedakarca çalışıyorlar. Üretim çeşitliliğinden, tasarıma, pazarlamaya kadar her alanda fedakarca bir çalışma yapılıyor. Biz de bu çabaya elimizden gelen desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Gösterilen bu fedakarca çalışmayla Türkiye'yi 10 bin dolarlık gelir tuzağından kurtaracak tek il Gaziantep olacaktır" diye konuştu. 

Ortadoğu Fuar Merkezi'nde, 33'ü yabancı 198 firmanın 22 bin 275 metrekarelik alanda stant açtığı fuarda, makine halıları ve yan sanayi ürünleri sergileniyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı