Doludan zarar gören tarım işçilerine yardım

Doludan zarar gören tarım işçilerine yardım

Seydişehir’e bağlı Aşağıkaraören mahallesinde aniden başlayan sağanak yağış ve dolu nedeniyle çadırlarını sel vuran Gaziantep ve Kahramanmaraş’tan gelen tarım işçilerine yatak, yorgan, gıda ve çadır yardımında bulunuldu.

Çadırlardaki yatak ve battaniyeleri sular altında kalan tarım işçilerine Seydişehir Belediyesi ve Seydişehir Kaymakamlığı tarafından ihtiyaç malzemelerinin dağıtımı yapıldı.

Seydişehir Kaymakamlığı ve Seydişehir Belediyesi ekiplerince temin edilen 100 adet yatak, 100 adet battaniye, 4 çadır Seydişehir’e bağlı Aşağıkaraören mahallesinde kalan yaklaşık 200 kişilik aile gurubuna  teslim edildi. Aniden bastıran dolu yağışı ekili tarım arazileri,ağaçlar ve sebze fidelerinin büyük bölümü dolu nedeniyle zarar gördü.Yağan dolu maddi hasara neden oldu. Seydişehir Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Orman Müdürlüğü tarafından Afet tespit komisyonunun oluşturulduğu ve  kısa sürede zarar meydana gelen bölgede ekiplerin inceleme yaparak  zarar tespitinin yapılacağı bildirildi.

TUTAL: GEREKLİ YARDIMLARI YAPIYORUZ

Yaşanan doğal afetten zarar gören tarım işçilerine gerekli yardımın yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal yaptığı açıklamada, “Aniden başlayan yağmur ve dolu sonrasında ciddi bir sel felaketi yaşandı. Aşağıkaraören mahallemizde Gaziantep ve Kahramanmaraş’dan gelen tarım işçilerimiz dolu ve yağış nedeniyle büyük sıkıntı yaşadı. Bizler de kendilerine Seydişehir Kaymakamlığımız ile birlikte yatak, battaniye, çadır ve yemek yardımında bulunduk. Tarım işçilerimizin ihtiyaçlarını karşıladık. Doludan zarar gören tarım arazilerinin hasar tespiti yapılarak  gerekli yardımda bulunulacak” şeklinde konuştu.

Belediye ekiplerinin yağış sonrası gerekli çalışmaları yaptığını kaydeden Başkan Tutal, Allah'a çok şükür yaşanan doğal afette herhangi bir can kaybı olmadı. Allah beterinden korusun. Sel afeti nedeniyle devletimizin ilgili birimleri hasar tespit çalışmalarını yapacak. Mağdur olan vatandaşlarımızın ihtiyaçları konusunda çalışmalar yapılacak” dedi.

Yaşanan yağış sonrası bölgede gerekli önlemlerin alındığını kaydeden Kaymakam Aydın Erdoğan; Seydişehir Belediyemiz ve kaymakamlığımız tarafından tarım işçilerimize gereli yardımı yaptık. Can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Rabbim daha büyük felaketlerden bizleri korusun. Devletimiz her zaman mağdur olan vatandaşlarının yanında” şeklinde konuştu.