Dolar/TL güne yatay başladı

Dolar/TL güne yatay başladı

İSTANBUL (AA) - Dolar/TL, güne yatay bir başlangıç yaparak 3,4350 seviyelerinde dengelendi. Dün ABD Merkez Bankası (Fed), tarafından yayımlanan Bej Kitap...

İSTANBUL (AA) - Dolar/TL, güne yatay bir başlangıç yaparak 3,4350 seviyelerinde dengelendi.

Dün ABD Merkez Bankası (Fed), tarafından yayımlanan Bej Kitap Raporu ve açıklanan verilerin ardından küresel piyasalarda yükselişe geçen dolar endeksi günü yüzde 0,57 artışla 101,5'ten tamamlasa da bugün sakin bir seyir izliyor.

Bej Kitap Raporu'nda ekonominin başkanlık seçimlerine rağmen çoğu bölgede genişlemeye devam ettiği belirtilirken, dün ABD'de açıklanan veriler arasında öne çıkan kişisel gelirler ekimde yüzde 0,6 yükselişle beklentileri aştı, özel sektör istihdamı ise kasım ayında 216 binlik artışla tahminleri açık ara geride bıraktı.

Bu gelişmelerle dolar/TL dün yüzde 0,8 artışla 3,4356'ya çıkmasının ardından bugün yatay bir seyir izliyor. Dolar/TL saat 10.30 itibarıyla 3,4350'den alıcı bulurken, avro/TL yüzde 0,2 yükselişle 3,6505 ve sterlin/TL yüzde 0,4 artışla 4,3140'tan işlem görüyor.

Analistler, bugün Avrupa ve ABD'de açıklanacak imalat sanayi verilerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydederek, yurt içinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı özetinin takip edileceğini ifade etti. Teknik açıdan dolar/TL'de 3,41 ve 3,40 seviyelerinin destek olarak güçlendiğini dile getiren analistler, olası yükselişlerde ise 3,4450 seviyesinin direnç konumuna geldiğini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :