Dolar/TL 3,47'nin altına geriledi

Dolar/TL 3,47'nin altına geriledi

İSTANBUL (AA) - Güne yükselişle başlayan dolar/TL, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) açıklamalarının ardından başlayan düşüşle 3,47'nin...

İSTANBUL (AA) - Güne yükselişle başlayan dolar/TL, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) açıklamalarının ardından başlayan düşüşle 3,47'nin altına geriledi.

Küresel piyasalarda azalan risk iştahı ile son günlerde yükseliş trendinde hareket eden dolar/TL, bugün TCMB'nin 2017 yılı Para ve Kur Politikası sunumu ve TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın açıklamalarının ardından düşüşe geçti.

Sabah saatlerinde 3,54'ün üzerini gören dolar/TL, öğleden sonra yatırımcıların TL varlıklara ilgisinin artmasıyla 3,4694'e kadar geriledi.

Dolar/TL saat 15.50 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 1,4 azalışla 3,4710'dan alıcı bulurken, avro/TL yüzde 1,6 düşüşle 3,7295, sterlin/TL ise yüzde 1,2 gerileyerek 4,4250'den işlem görüyor.

Analistler, TCMB 2017 yılı Para ve Kur Politikası sunumunun ardından TL varlıklara ilginin arttığını belirterek, buna bağlı olarak TL'nin diğer para birimleri karşısında değer kazandığını dile getirdi.

Küresel piyasalarda dolar endeksinin yatay bir seyir izlediğine dikkati çeken analistler, TL'nin diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden daha iyi performans gösterdiğini kaydetti. Analistler, son bir haftadır genel olarak diğer para birimlerinden negatif ayrışan TL'nin bugün bu farkı kapatmaya çalıştığına değinerek, teknik açıdan 3,50 psikolojik seviyesinin altında kalıcılık sağlanması durumunda sırasıyla 3,4370 ve 3,3000 seviyelerinin gündeme gelebileceğini tahmin ediyor.

Çetinkaya bugünkü sunumda, uygulanmakta olan döviz kuru rejiminde TCMB'nin nominal ya da reel herhangi bir kur hedefi bulunmadığını, ancak finansal istikrara yönelik riskleri sınırlamak amacıyla TL'nin iktisadi temellerle uyumlu olmayan bir şekilde aşırı değerlenmesine veya aşırı değer kaybına karşı kayıtsız kalınmadığını belirterek, kurlardaki yükseliş ve dalgalanma için "Finansal istikrara risk oluşturması durumunda TCMB elbette kayıtsız kalmaz, tüm araçları ile gereken yapılır" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :