Dokuz Eylül Üniversitesinde 23 akademisyen ve 20 idari personel açığa alındı

Dokuz Eylül Üniversitesinde 23 akademisyen ve 20 idari personel açığa alındı

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesinde 23 akademisyen ve 20 idari personel açığa alındı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 23 akademisyen ve 20 idari personelin açığa alındığını bildirdi.

Prof. Dr. Füzün, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen talimat gereği, DEÜ'de ciddi bir çalışma başlattıklarını belirtti.

"Kuru ile yaşı ayırmak için" gece gündüz büyük hassasiyetle çalıştıklarını vurgulayan Füzün, "Üniversitemiz içinden gelen bilgi ve belgeler ile Yükseköğretim Kurulunca iletilen bazı bilgilerin titizlikle değerlendirilmesi sonucu, şu ana kadar 23 akademisyen ve 20 idari personel, şüphe üzerine haklarında soruşturma başlatılarak tedbiren açığa alınmıştır." ifadelerini kullandı.

Gelecek günlerde konuyla ilgili yeni açıklamalar yapacaklarını kaydeden Füzün, görev süresinin sonuna kadar rektörlüğe devam edeceğini bildirdi.

Terör örgütü mensuplarının üniversitelerden süratle ayıklanacağını belirten Füzün, İzmir OHAL Birimi Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile sıkı temas halinde bulunduklarına işaret etti.

- Kapatılan üniversitelerdeki öğrenciler

Soruşturma kapsamında İzmir'deki bazı üniversitelerin de kapatıldığına dikkati çeken Füzün, şunları kaydetti:

"İzmir'de kapatılan üniversitelerden Şifa Üniversitesi öğrencilerinin Ege, Gediz Üniversitesi öğrencilerinin Katip Çelebi, İzmir Üniversitesi öğrencilerinin ise Dokuz Eylül üniversitelerine bağlanması, Yükseköğretim Kurulunda görüşülmüştür. Ege ve Katip Çelebi üniversitelerinde hukuk fakültesi bulunmadığından, Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin de üniversitemiz hukuk fakültesine devrolacağı anlaşılmaktadır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :