Dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği

Dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı: - "Gitsinler, her yere gitsinler; hukuk değerlendirecektir ve neticede kimin neyi olduğunu, böyle ucuz siyasi spekülasyonlarla değil, hukuki delillerle ortaya koyacaktır. Hayırlı olacaktır"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, dokunulmazlıkla ilgili Anayasa değişikliği konusunda Anayasa Mahkemesi ve AİHM'e başvuru konusunda, "Gitsinler, her yere gitsinler; hukuk değerlendirecektir ve neticede kimin neyi olduğunu, böyle ucuz siyasi spekülasyonlarla değil, hukuki delillerle ortaya koyacaktır. Hayırlı olacaktır." dedi.

Bostancı, gazetecilerin, CHP ve HDP'nin, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Anayasa Mahkemesine yaptıkları bireysel başvuru ile AİHM'e yapılacak başvuru konusundaki sorularını yanıtlarken, dokunulmazlık konularına ilişkin muhalefet partilerinin yıllardan beri ağız dolusu laf ettiklerini ve "kaldıralım" dediklerini söyledi.

Bostancı, "Kaldırdık. Şimdi hukuka koşuyorlar. Peki, dün dündür, bugün bugündür. İkincisi de lütfen bütün hukuki yollara müracaat etsinler, bütün yollara gitsinler. Hukuk bunu değerlendirecektir. Sonuçta yaptığımız, Anayasaya ilişkin geçici değişiklik. Anayasanın 83. maddesindeki komisyonlara havale edilen işi derdest edip, doğrudan yargıya göndermektir. Radikal bir değişiklik değil." diye konuştu.

Muhalefetin öteden beri "Fezlekeler niye yargıya gitmiyor? Bütün vekillerin fezlekeleri gitsin. AK Parti'li milletvekillerin yolsuzluk ve usulsüzlük fezlekeleri var." dediğini anlatan Bostancı, şu değerlendirmeyi yaptı:

"İşte buyrun, kimin ne fezlekesi varsa gitsin. Eğer hakikaten hukuken problem yoksa, üzerlerindeki yük kalksın. Terörist yapılanmalara, yolsuzluk ve usulsüzlüklere ilişkin problem varsa, kardeşim senin de talebin 'bunlar açığa çıksın' değil midir? Hukuk buna karar verecek. Sen terörle bağlantılı bir partiymiş gibi görünmekten imtina etmiyor musun? Hukuken bu yükü üzerinden atmak istemez misin? Niye koşuyorsun bu kadar kendini korumak için? Hukuk yine doğrusunu yapacaktır. Gitsinler, her yere gitsinler; hukuk değerlendirecektir ve neticede kimin neyi olduğunu böyle ucuz siyasi spekülasyonlarla değil, hukuki delillerle ortaya koyacaktır. Hayırlı olacaktır. "

-"Bunu Amerika herhalde izah etmekte son derece zorlanır"

Bostancı, "Rakka'da Amerikan askerlerinin PYD, YPG arması taşımalarını nasıl değerlendirdiği" sorusuna, durumu "bilgi eksikliğine" bağlamanın mümkün olmadığını belirterek, "Ellerinde yeteri kadar bilgi var. O zaman mesele başka...." dedi.

Amerika'nın yaptığı açıklamada armaların kamuflaj amaçlı takıldığının ifade edildiğini hatırlatan Bostancı, "Doğrudur. Kamuflaj amaçlı takmışlardır. Ama bunlar aynı zamanda sembolik anlamlar taşır. Eğer siz Amerikan askerlerine bir terör örgütünün amblemlerini takarsanız, bunun içeride ve dışarıda da bir maliyeti olur. Mesele sadece hayatlarını korumak için PYD'liler eğer IŞİD'in saldırılarına muhatap olurlarsa, ayrıca Amerikalılara yönelik saldırıda onları hedef seçmesinler diye ABD askerlerinin hayatlarını korumak amaçlı bu askeri stratejik, politik ve toplumsal başka tür maliyetler doğurur. ABD askeri ile bir terör örgütünün askerleri bir arada, kollarında onların armaları. Bunu Amerika herhalde izah etmekte son derece zorlanır." görüşünü kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :