"Dokunulmazlığı sulandırmaya çalıştılar"

"Dokunulmazlığı sulandırmaya çalıştılar"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "Daha önce dokunulmazlıkları yüksek sesle gündeme getirenler, daha sonra dokunulmazlığın AK Parti tarafından 'hodri meydan' denilerek Meclis'e taşınmasıyla paniklemeye başladı, dokunulmazlığı sulandırmaya çalıştılar"- "

MALATYA (AA) - VOLKAN KAŞİK - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Daha önce dokunulmazlıkları yüksek sesle gündeme getirenler, daha sonra dokunulmazlığın AK Parti tarafından 'hodri meydan' denilerek Meclis'e taşınmasıyla paniklemeye başladı, dokunulmazlığı sulandırmaya çalıştılar." dedi.

Tüfenkci, AA muhabirine, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren anayasa değişikliği teklifinin TBMM Anayasa Komisyonundaki görüşmeleri sırasında yaşanan olayları değerlendirdi.

Dokunulmazlıkla ilgili tüm sürecin milletin gözü önünde geliştiğini anlatan Tüfenkci, daha önce dokunulmazlıkları gündeme taşımak isteyenlerin şu an panik içerisinde olduğunu söyledi.

Sürecin ilerlediğini aktaran Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Daha önce dokunulmazlıkları yüksek sesle gündeme getirenler, daha sonra dokunulmazlığın AK Parti tarafından 'hodri meydan' denilerek Meclis'e taşınmasıyla paniklemeye başladı, dokunulmazlığı sulandırmaya çalıştılar. Teröre yardım edenler, teröre müzahir olanlar, o günlerde sesleri gür çıkarak, 'İstediklerini Meclis'e getirsinler. Hodri meydan, işte bunların yolsuzlukları, arsızlıkları var, onun için getiremezler' diyenler, AK Parti'nin bütün dokunulmazlıkları Meclis'e getirmesiyle kıvırtmanın, engellemenin yolunu bulmaya çalıştılar. İşte TBMM Anayasa Komisyonunda yaptıkları tam da bu."

- "Neyi amaçladıklarını milletimiz çok iyi biliyor"

Tüfenkci, TBMM Anayasa Komisyonunda dokunulmazlıklarla ilgili görüşmeler sırasında yaşanan olayları doğru bulmadığını ifade etti.

Komisyonun çalışmasının engellendiğini dile getiren Tüfenkci, "TBMM Anayasa Komisyonunu veya komisyonları çalıştıramaz duruma getirenlerin aslında neyi amaçladıklarını milletimiz çok iyi biliyor. AK Parti'nin kararlılığı, diğer partilerin de samimi niyetleri ve duruşlarıyla dokunulmazlık yasasının geçeceğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :