Doktorun objektifinden hastane koridorları

Doktorun objektifinden hastane koridorları

MEÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Erdem, hastalar ile yakınlarının yaşadıklarını yansıtan siyah beyaz fotoğraflardan oluşan "Kaygı" konulu sergi açtı

MERSİN (AA) - Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Erim Erdem'in, hastane koridorlarında çektiği fotoğraflardan oluşan sergisi sanatseverler ile buluştu.

Mersin Fotoğraf Derneğindeki "Kaygı" konulu sergide, Prof. Dr. Erdem'in, hastalar ile yakınlarının yaşadığı anları yansıtan siyah beyaz fotoğraflar yer alıyor.

Prof. Dr. Erdem, projeyi yaklaşık 10 ayda tamamladığını belirterek, "Hastanın gözünden baktığımda, insanların kaygısını görüyorum. Hastane benim için çok rahat bir çalışma ortamıydı, yakından gözlemleme şansı buldum. Orada görünmez olmak çok daha kolay oluyor çünkü oranın bir parçası olduğum için insanlar daha rahat oluyor." diye konuştu.

Erdem, fotoğrafların "flu" (bulanık) ağırlıklı olduğunu ifade ederek, "Bunun anlamı, hastane, hasta için belirsizlik içerir. Çektiğim fotoğraflardaki yüzlerin hiçbiri belli değil. Hasta, bu kapıdan girdikten sonra ne olacağı konusunda hiçbir fikri yok. Proje için küçük bir fotoğraf makinesi aldım. O biraz daha görünmez olmamı sağladı ama tabii ki tamamen görünmemem mümkün değil. Çok acılı noktalarda fotoğraf çekmek istemedim." ifadesini kullandı.

Sergi 27 Ekim'e kadar gezilebilecek.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :