Doktorların yaralı teröristleri tedavi ettiği iddiası

Doktorların yaralı teröristleri tedavi ettiği iddiası

Diyarbakır'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan 7 şüpheli arasındaki bazı doktor ve hemşireler, yaralı teröristleri özel hastanede ve evde tedavi etmekle suçlanıyor

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da terör soruşturması kapsamında tutuklanan 7 şüpheli arasındaki bazı doktor ve hemşirelerin, PKK'lı yaralı teröristleri tedavi etmekle suçlandığı öğrenildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik 19 Temmuz'da başlatılan soruşturma sürüyor.

Gözaltına alınan aralarında, doktor, hemşire, öğretmen ve mali müşavirin de bulunduğu 15 şüpheliden 7'sinin tutuklandığı soruşturmada, bazı doktor ve hemşireler, güvenlik güçleriyle çatışmaya giren ve yaralanan PKK'lı teröristlerden M.A. ve H.Y'yi özel bir hastanede tedavi etmekle suçlanıyor.

Soruşturma dosyasında tutuklanan şüphelilerden bir doktorun merkez Sur ve Bağlar ilçesinde geçen yıl terör saldırılarının yaşandığı dönemde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada yaralanan terörist A.D'yi evinde tedavi ettiğine dair yapılan ihbar da yer alıyor.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda örgütsel doküman ve çeşitli yayınlar ele geçirilirken, bazı şüphelilerin, terör örgütü PKK propagandasına dönüşen toplumsal gösterilere katıldığı tespit edildi.

Öte yandan, şüphelilerden 5'inin haklarında daha önce yürütülen terör soruşturmaları kapsamında kamu görevlerinden ihraç edildikleri belirlendi.

Terör soruşturması kapsamında 19 Temmuz'da düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alınmış, dün aralarında eski Diyarbakır Tabip Odası başkanları Dr. Selçuk Mızraklı ve Dr. Şemsettin Koç'un da bulunduğu 7 şüpheli, "silahlı terör örgütünü kurma veya yönetme" ile "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklanmış, 2'si adli kontrol hükümlerince olmak üzere 8 şüpheli serbest bırakılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :