Doğum sancısı başlayan kadının zorlu hastane yolculuğu

Doğum sancısı başlayan kadının zorlu hastane yolculuğu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kar ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köyde sancılanan kadın, ekiplerin 5 saatlik çalışmasının ardından hastaneye ulaştırıldı

HAKKARİ (AA) - Yüksekova'da olumsuz hava koşulları nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köyde sancılanan 9 aylık hamile Raibe Öner, ekiplerin uzun süren uğraşı sonucu hastaneye yetiştirildi.

İlçeye 25 kilometre uzaklıktaki Değerli köyüne bağlı Dişli mezrasında yaşayan Öner'in doğum sancısı başladı.

Bölgede etkisini sürdüren kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan mezradaki kadının yakınları yetkililerden yardım istedi.

Durumun karla mücadele ve sağlık ekiplerine bildirilmesi üzerine bölgeye hareket eden ambulans, köy yolunda kara saplandı.

İş makinesi yardımıyla saplandığı yerden çıkarılan ambulans, yolun açılmasıyla köye ulaştı.

İlk müdahalenin evde yapıldığı kadın, ekiplerin 5 saatlik çalışmasının ardından Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Hasta yakını Cihan Öner, ilçede 2 gündür etkili olan yağış nedeniyle zorluk çektiklerini söyledi.

Kar ve tipi nedeniyle köy yolunun sürekli ulaşıma kapandığını belirten Öner, " Yol kapandığı için arabalar gelip gitmiyor. Hastamızın sancılar var. Yollar kapalıydı. Biz de durumu ekiplere bildirdik. Köy yolunda yoğun tipi var. Ekipler de bayağı zorlandı. Hastamızı hastaneye ulaştırdık. Ekiplere teşekkür ediyoruz." dedi.

Barış Öner de köyde kar kalınlığının 1,5 metreye ulaştığını dile getirerek, yoğun yağış nedeniyle dışarı çıkmakta zorlandıklarını ifade etti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :