Doğu'daki kar yağışı

Doğu'daki kar yağışı

Van'ın Çaldıran ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, belediye ekipleri trafiğin aksamaması için yol temizleme çalışması başlattı

HAKKARİ/BİTLİS/VAN/ARDAHAN (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı hayatı da olumsuz etkiledi. Belediye ve özel idare ekipleri herhangi bir aksaklık yaşanmaması için temizleme çalışmalarına başladı.

Van'ın Çaldıran ilçesinde günlerdir etkili olan güneşli ve sıcak hava bugün yerini kar yağışına bıraktı. Öğle saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken, yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Aniden bastıran kar yağışının trafiği olumsuz etkilememesi için belediye ekipleri tarafından ilçe merkezinde yol temizleme çalışması başlatılırken, esnaflar da iş yerlerinin önünü temizledi.

- Tatvan beyaza büründü

Bitlis'in Tatvan ilçesinde de gece etkili olan yağmur, sabah saatlerinde yerini kara bıraktı. Kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerin beyaza büründüğü ilçe merkezinde de karla karışık yağmur yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini bildirdi.

- Ardahan

Ardahan'da etkili olan kar yağışı, yerini güneşe bıraktı. Kent merkezinde geceden itibaren etkili olan kar yağışı, öğle saatlerine kadar sürdü.

Günlük yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışının yerini güneşli havaya bırakması çocuklar için eğlenceye dönüştü.

Çocuklar karın keyfini çıkarmak için kardan adamlar yaptı. 3 yaşındaki Ege Kılıç büyükleri tarafından yapılan kardan adamla uğraşırken kardan adamın yıkılmasına üzüldü.

Kılıç, "Kardan adam yapmaya çalıştım ancak yıkılmasına üzüldüm" dedi.

Vatandaşlar ise yapılan kardan adamlarla hatıra fotoğrafı çekti.

- Hakkari

Hakkari İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri de kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 5 köy ve 12 mezranın yolunu tekrar ulaşıma açtı.

Kapalı olan 2 köy ve 2 mezranın yollarının açılması için de çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı