Doğu'da soğuk hava

Doğu'da soğuk hava

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceyle Ardahan'da ölçüldü

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceyle Ardahan'da kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan bölge genelinde, buzlanma ve don olayları bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 17, Erzurum'da 15, Ağrı'da 14, Bitlis'te 12, Kars'ta 10, Van'da 7, Hakkari'de 6, Muş ve Erzincan'da 3, Iğdır'da 1 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Iğdır'da 6, Hakkari ve Erzincan'da 5, Van'da 4, Kars'ta 3, Bitlis'te 2, Muş ve Erzurum'da 1, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 1, Ağrı'da 8 derece olarak tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları Bitlis'te 74, Muş'ta 24, Ağrı'da 27, Erzurum ve Ardahan'da 16, Kars ve Hakkari'de 8, Van'da 6, Erzincan'da 3, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 87 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 77, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 72, Erzincan'daki Ergan Kayak Merkezi'nde 8 ve Kop Dağı'nda 54 santimetre ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, buzlanma ve don olayı ile yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.

Van'ın Gürpınar, Gevaş, Çatak, Bahçesaray, Başkale ilçeleri ile Bitlis'in Mutki, Tatvan, Hizan ilçeleri ve Hakkari çevresinde öğleden sonra kar yağışı bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı