Doğuda kış

Doğuda kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 20 dereceyle Kars'ta ölçüldü- Kar ve tipi nedeniyle bölgede 13 yerleşim yerinde ulaşım sağlanamıyor

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 20 dereceyle Kars'ta kaydedildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sistemine giren bölgede, havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca kuvvetli buzlanma ve don olayı ile sis ve pus bekleniyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcakları, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 20, Ardahan'da 13, Erzurum'da 11, Erzincan'da 9, Ağrı'da 8, Iğdır'da 5 ve Tunceli'de 1 derece ölçüldü.

En yüksek sıcaklıkların ise Erzincan'da 4, Tunceli'de 3, Erzurum'da 1, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 2, Ardahan ve Ağrı'da 3, Iğdır'da 7 derece olması bekleniyor.

Kar kalınlıkları Ağrı'da 68, Erzurum'da 33, Kars'ta 28, Ardahan'da 20, Erzincan'da 7 santimetreye ulaştı.

Kayak merkezlerinde de kar kalınlığı Erzurum Palandöken'de 184, Erzurum Konaklı'da 160, Sarıkamış Cıbıltepe'de 140 ve Erzincan Ergan'da 104 santimetre oldu.

- Bölgede 13 mahalle ve köy yolu ulaşıma kapandı

Bölgede aralıklarla etkili kar yağışı ulaşımda aksamalara yol açtı.

Tipi ve fırtına nedeniyle Erzurum'da 9, Tunceli'de ise 4 köy ile mahallede ulaşım sağlanamıyor. Kapalı yolların açılması için belediye ve il özel idaresi ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yetkililer, gece ile sabah saatlerinde beklenen kuvvetli buzlanma ve don olayı nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

- Ardahan'da üniversite personeli kardan tünel yaptı

Yağışın yoğun olduğu Ardahan'ın Göle ilçesinde üniversite personeli tarafından kardan tünel yapıldı.

Ardahan Üniversitesi Göle Meslek Yüksekokul Müdürü Bora Topal, bu yıl ilçede yağışın fazla olduğunu, bahçedeki karı eğlenceye dönüştürmek istediklerini söyledi.

Ekip olarak bir günlerini tünel yapmaya ayırdıklarını ifade eden Topal, "Yaklaşık 7 metrelik bir tünel ortaya çıkardık. Bu tüneli okul ile kameriye arasına yaptık. Bazen çayımızı burada içiyoruz. Merak eden misafirlerimize de burada çay ikram ediyoruz" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :