Doğuda kış

Doğuda kış

Tunceli ve Erzincan'da kar yağışı nedeniyle 287 köy yolu ulaşıma kapandı- Kars'ta, buzlanma nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde dünden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle Tunceli'de 220, Erzincan'da 67 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde iki gündür kar yağışının etkili olduğunu söyledi.

Karla mücadele çalışmalarına başladıklarını ifade eden Yıldırım, "Bugün itibarıyla 220 köy yolumuzda ulaşım sağlayamıyoruz. Merkez ve ilçelerimizde karla mücadele ekiplerimiz, bu sabah itibarıyla öncelik grup köy yollarında olmak üzere çalışmalarına başladı. Bazı ilçelerimizde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Kar yağışının durması halinde çok kısa bir sürede tüm köy yollarını açmayı planlıyoruz." diye konuştu.

- Tunceli'de 21 köye elektrik verilemiyor

Fırat Elektrik Dağıtım AŞ İl Müdürü Vedat Şeker ise merkeze bağlı Demirkapı köy grubunda bulunan 21 köye, kar yağışı sonucu meydana gelen arızalar nedeniyle elektrik verilemediğini bildirdi.

Arızanın giderilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını belirten Şeker, şunları kaydetti:

"Gün içinde arızanın giderilerek köylerimize elektrik verilmesini sağlayacağız. Her ilçemizde 2, il merkezimizde 5 ekiple gerekli tedbirlerimizi aldık. Malum, kış mevsimi ilimizde oldukça çetin geçmekte. Coğrafik yapısı nedeniyle köylerimiz çok dağınık. Bu işimizi zorlaştırsa da arızalara en kısa sürede müdahale edecek şekilde kendimizi ayarladık."

- Erzincan

Erzincan İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçelerden Refahiye ve Tercan'da 30'ar, Kemaliye'de 7 olmak üzere 67 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yolların ulaşıma açılması için 4 ekip, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

- Kars

Kars ve Sarıkamış ilçesinde gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi.

Kentte sabah okul ve iş yerlerine gitmek üzere evlerinden ayrılanlar, yolda kaldı. Yolda kalan sürücülere, çevredeki vatandaşlar yardım etti.

İnönü Caddesi'nde buzlanma nedeniyle yokuşu çıkamayan sürücüler, uzun kuyruklar oluşturdu. Polis ekipleri, yollarda tedbir aldı.

Sürücülerden bazıları araç lastiklerinin altına battaniye koyarak yokuşu çıkmaya çalışırken, bazıları da kaldırımdan giderek buzlu alanı geçmeye çalıştı. Buzlanma nedeniyle kent genelinde çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldiği öğrenildi.

Sarıkamış ilçesinde ise dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam etti.

Kar kalınlığı kent merkezinde 10, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 15 santimetreye ulaştı. Vatandaşlar, ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi. Yağışa sevinen çocuklar, okul bahçelerinde kar topu oynadı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :