Doğuda kış

Doğuda kış

Van, Bitlis, Muş, Hakkari ve Elazığ'da kar nedeniyle 277 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı- Ekipler, kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor

VAN (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Van'da 30 mahalle 63 mezra, Hakkari'de 9 köy 22 mezra, Muş'ta 70, Bitlis'te 67 ve Elazığ'da 16 köyün yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Van'da etkili olan kar yağışının ardından 30 mahalle ve 63 mezra ile ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri yolları kapanan mahallelerde kar temizleme çalışması yaparken, karayolları ekipleri de ana yollarda yol açma ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Çaldıran ilçe merkezinde kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu. Kar yağışının devam ettiği ilçede vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünde biriken kar yığınlarını temizledi. Karla mücadele ekipleri de kapalı yolların açılması için çalışmalarına devam ediyor.

- Muş

Kar yağışı nedeniyle Muş merkez ve ilçelere bağlı 70 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, gazetecilere yaptığı açıklamada, kapalı köy yollarının açılması için karla mücadele ekiplerinin sabah erken saatte mesaiye başladığını söyledi.

Karayolları 113'üncü Şube Şefi Veysel Taşkın da şehirler arası yolların ulaşıma açık olduğunu, karayollarındaki ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmadığını belirtti.

- Bitlis

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yücel İlarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünden bu yana etkisini gösteren kar yağışından dolayı il merkezi ve ilçelere bağlı 67 köy yoluyla ulaşım sağlanamadığını bildirdi.

Köy yollarında 55 iş makinesi ve 86 personelle karla mücadele çalışması yürüttüklerini ifade eden İlarslan, yolların kısa sürede açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.

Vatandaşların asılsız ihbarda bulunmamasını isteyen İlarslan, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini kaydetti.

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç ise kent merkezinde kar kalınlığının 20 santimetre, yüksek kesimlerde ise 35 santimetrenin üzerinde olduğunu bildirdi.

Hava sıcaklığında 4 ile 10 derece arasında düşüş yaşanacağını kaydeden Saraç, yağışların pazar gününe kadar devam etmesinin beklendiğini dile getirdi.

Kar yağışından dolayı sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşarken, sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü Bitlis-Tatvan karayolunun Rahva mevkisinde trafik kontrollü sağlanıyor.

Vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önündeki karları temizledi, trafik polisleri de sürücüleri kar lastiği ve zincir takmaları yönünde uyardı.

Hizan ilçesinde de dün başlayan sağanak, akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Gece saatlerinde etkisini iyice gösteren kar nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelirken, ekipler, yolların açılması için çalışma başlattı.

- Hakkari

Hakkari'de de dün akşamdan itibaren etkili olan kar nedeniyle 9 köy ve 22 mezra yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Yağışın ardından İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri kapalı köy yollarının açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kar kalınlığının 5 santimetreyi bulduğu Yüksekova ilçesinde vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünde biriken kar yığınlarını temizledi.

Kar yağışı nedeniyle Yüksekova-Şemdinli karayolunun Haruna Geçidi'nde ulaşım güçlükle sağlanıyor.

- Elazığ

Elazığ'da 16 köy yolu kar yağışı sonucu ulaşıma kapandı.

İl merkezine bağlı 4, Baskil'de 1, Karakoçan'da 11 köy yolunda kar dolayısıyla ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :