Doğuda kayak keyfi

Doğuda kayak keyfi

Cıbıltepe Kayak Merkezi ile Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Palandöken, hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyen kayak severleri ağırlıyor

ERZURUM (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesi ile Erzurum'da vatandaşlar kızak binip, kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 14 dereceye kadar düştüğü ve kar kalınlığının 120 santimetreyi bulduğu Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde hafta sonu tatilini fırsat bilen kayak severler, kayak, snowboard ve kızak kaymanın keyfini yaşadı.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Palandöken ise hafta sonunu fırsat bilen çok sayıda kayak severi ağırladı.

Havaların ısınmaya başladığı mart ayının ilk haftasında pistleri dolduran yerli ve yabancı kayak severler, hava sıcaklığının 4 dereceyi bulduğu ve kar kalınlığının 115 santimetreye ulaştığı Erzurum'daki kayak merkezlerinde yoğunluk oluşturdu.

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde hizmet veren bir otelin genel müdürü Kemal Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin bir çok yerinde yaz havası yaşanmasına rağmen kayak merkezinde doğal yapısı ve pistlerdeki kar kalınlığının ideal durumda olması nedeniyle kayak tutkunlarına hizmet verdiklerini söyledi.

Sarıçam ormanları arasında uzun ve alternatif pistleriyle nisan ayı ortalarına kadar kayağın devam edeceğini vurgulayan Sönmez, "Pistlerimizin tamamı kayak için en iyi şekilde hazır durumda. Kayak tutkunları bu güzel manzarada, bu güzel pistlerde kendilerini kayaktan mahrum etmesinler. Kristal kar üzerinde kayak yapmak isteyenler, Sarıçam ormanları içinde huzur bulmak isteyenler, bu fırsatı kaçırmasınlar." dedi.

Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelin genel müdür yardımcısı Ömer Akca ise mart ayında kayak sezonunun yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Yoğunluğun hafta sonları daha da arttığını dile getiren Akca, "Hafta sonları yerli turistlerimiz sayesinde dolululuk oranımız yüzde 90'ı buluyor. Hafta içi bu oran biraz düşse de kayakçılar yine de Palandöken'i tercih ediyor." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :