Doğu'da kar yağışı

Doğu'da kar yağışı

Kar kalınlığı Kars'ta 11, Erzurum'da 10, Ardahan'da 8, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 15 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 20, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 14, Kop Dağı'nda 10 santimetre ölçüldü

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sistemi altındaki bölge genelinde kar ve karla karışık yağmur bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 4, Muş'ta 2, Van ve Erzincan'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 1, Hakkari 2, Bitlis ve Erzurum'da 4, Ardahan ve Kars'ta 5 derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Bitlis'te 9, Iğdır'da 5, Ardahan'da sıfır, Kars'ta 1, Ağrı, Erzurum, Hakkari ve Muş'ta 2, Erzincan'da 4 ve Van'da 6 derece tahmin ediliyor.

- Kar kalınlıkları

Kar kalınlıkları, Kars'ta 11, Erzurum'da 10, Ardahan'da 8, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 15 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 20, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 14, Kop Dağı'nda 10 santimetre ölçüldü.

Karayolları yetkilileri de yolların genelinde buzlanma olduğunu belirterek, sürücülerin tedbir amaçlı zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını, özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı ve beraberinde buzlanmanın etkili olduğunu hatırlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı