Doğu'da kar yağışı

Doğu'da kar yağışı

Kar kalınlığı Ardahan'da 11, Kars ve Erzurum'da 5, Hakkari'de 1, Palandöken ve Sarıkamış Cıbıltepe kayak merkezlerinde 15, Konaklı Kayak Merkezi'nde 20, Kop Dağı'nda 8 santimetre ölçüldü

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde, kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, alçak basınç merkezi altındaki bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu olması, bölge genelinde kar ve karla karışık yağmur bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 4, Hakkari ve Erzincan'da 2, Muş'ta 1, Van ve Ağrı'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Bitlis'te 1, Erzurum, Ardahan, Kars'ta 2, derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Ardahan'da sıfır, Kars ve Erzurum'da 1, Hakkari ve Bitlis'te 2, Muş'ta 4, Van'da 5, Iğdır, Erzincan ve Ağrı'da 6, derece tahmin ediliyor.

- Kar kalınlıkları

Kar kalınlıkları Ardahan'da 11, Kars ve Erzurum'da 5, Hakkari'de 1, Palandöken ve Sarıkamış Cıbıltepe kayak merkezlerinde 15, Konaklı Kayak Merkezi'nde 20, Kop Dağı'nda 8 santimetre ölçüldü.

Ardahan'da kar yağışı ve soğuk hava günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Kenti beyaz örtüyle kaplayan kar, yüksek kesimlerde tipiye dönüşüyor. Kent merkezinde buzlanmadan dolayı sürücüler zor anlar yaşadı.

Karayolları yetkilileri de yolların genelinde buzlanma ve kar yağışı olduğunu belirterek, sürücülerin tedbir amaçlı zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını, özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı ve beraberinde buzlanmanın etkili olduğunu hatırlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı