Doğu ve Güneydoğu'da 23 Nisan coşkusu

Doğu ve Güneydoğu'da 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Batman, Elazığ, Mardin ve Bingöl'de düzenlenen törenlerle kutlandı- Batman'daki kutlamaya 89 yaşındaki bir dede 3 yaşındaki torunu ile katıldı

DİYARBAKIR (AA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Batman, Elazığ, Mardin ve Bingöl'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Batman'da kutlamalar Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Kutlamalar daha sonra Atatürk Parkı'nda düzenlenen törenle devam etti.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kurulduğu günden bu yana birçok badire atlattığını söyledi.

Meclis'in en ağır badireyi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında yaşadığına işaret eden Kurtaran, şunları kaydetti:

"Gazi Meclis'imiz kurulduğu günden bugüne birçok badire atlatmıştır. Fakat 15 Temmuz'da FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain ve alçak darbe girişimi esnasında tarihte ilk defa bombalanmıştır. Böylesine alçak bir saldırı karşısında TBMM kuruluş felsefesine yakışır bir duruş sergilemiş, milletin iradesine gölge düşürmeden darbecilere meydan okumuştur. Milli egemenliğin temel dayanağı olan TBMM'nin açılışının 98. yıl dönümünü yurdumuzun üzerine çöken kara bulutların parçalanıp, dağıldığı günü, egemenliğin kayıtsız şartsız verildiği günü, milletçe birlik, beraberlik, huzur ve güven içerisinde kutlamaktayız. Bir devlet, bir halk yedi düvele karşı mücadele vererek küllerinden yeniden doğarak destan yazmıştır. Bunu da 23 Nisan 1920'de TBMM'yi Ankara'da kurarak dünyaya ilan etmiştir."

Konuşmaların ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Törene atık ürünlerden yapılan giysileri giyerek katılan DSİ Anaokulu öğrencilerinin atıkların geri dönüşüme kazandırılmasına dikkati çekmek amacıyla yaptığı "Sıfır Atık Defilesi" gösterisi, Özel Eğitim Uygulama İş Okulu'nda eğitim gören engelli öğrencilerin ise "Bir çocuk gelişir, dünya değişir" temalı gösterisi ve seslendirdikleri "Engelli olmak bir kusur değil" şarkısı ilgi gördü.

Etkinlik sonunda öğrenciler, desteklerinden dolayı Vali Ahmet Deniz ve eşi Olcay Deniz'e çiçek takdim etti.

- 89 yaşındaki dede kutlamalara 3 yaşındaki torunu ile katıldı

Törene, 89 yaşındaki Ali Yıldız, 3 yaşındaki torunu Yasin Yıldız ile katıldı.

Yıldız, insanın aslında her yaşta çocuk olduğunu belirterek, dünyada benzeri olmayan çocuk bayramını torunu ile 89 yaşında kutlamanın heyecanını yaşadığını dile getirdi.

- Elazığ

Elazığ Öğretmenevi önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Merkez Gazi Ortaokulu'nda düzenlenen programda öğrenciler tarafından hazırlanan projeler ve resimler sergilendi.

Şiirlerin okunduğu etkinlikte öğrencilerce jimnastik ve folklor, Elazığ Belediyesi mehter takımı tarafından da mehter gösterisi sunuldu.

Etkinliğe Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ve AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ile vatandaşlar katıldı.

- Mardin

Mardin Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı tarafından çelenk sunuldu.

Kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın önemine değindi.

Çocuklara iyi bir gelecek ve ülke bırakmanın gayreti içinde olduklarını belirten Sarı, eğitim ve öğretim kalitesinin artmasına yönelik çalışmaların yanı sıra sosyal projelerle de öğrencilerin hayatlarına katkı sağlamaya çalıştıklarını aktardı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu, halk oyunları, semazen ve çeşitli gösterilerle devam eden törende çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, İl Jandarma Komutanı Tuğgenaral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazi ve Terör Mağdurları Derneği Başkanı Hatice Turan Kandemir ve vatandaşlar katıldı.

- Bingöl

Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törenle devam etti.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, 23 Nisan 1920'de milletin iradesini temsilen Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğunu anımsattı.

Engin, "Büyük Önder Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak Atatürk, 23 Nisan'ı çocuklara armağan etmiştir. Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir." diye konuştu.

Törende daha sonra öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterileri sunuldu, şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören sonunda, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve Milli Eğitim Müdürü Engin öğrencilerle halay çekti.

Törene, Vali Ali Mantı, 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Doğu ve Güneydoğu'da 23 Nisan coşkusu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :