Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar

Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar

Bilecik'te, Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskısı protesto edildi

BİLECİK (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bilecik Şubesi üyelerince, Doğu Türkistan'da Müslümanlara yapılan saldırılar protesto edildi.

AGD Bilecik Şubesi Başkanı Sadık Savak, Şeyh Edebali Türbesi yerleşkesindeki Orhangazi Camisi önünde teravih namazı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskılarını artırmasında özellikle ramazan ayını seçerek, halkı provoke etmeye yönelik bir strateji uyguladığını dile getirdi. Savak ayrıca, 66 yıldır Çin yönetiminin işgali altındaki Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik baskı ve zulmün devam ettiğini söyledi.

Provokasyonların amacının Doğu Türkistan'da Müslüman halkı kışkırtıp uluslararası kamuoyuna haksız gösterme çabası olduğunu belirten Savak, şöyle konuştu:

"İşgalci Çin yönetimi, Müslüman devlet memurlarının, öğretmenlerin, öğrencilerin ve işçilerin oruç tutmasına müsaade etmemektedir. Aynı şekilde namaz kılmalarına da müsaade etmemektedir. Kişilerin evlerinde bulunduracağı Kur'an-ı Kerim ve seccade sayısına kadar müdahale edebilme hakkını kendinde gören bir yönetimin insan hak ve özgürlüklerinin ne kadar uzağında olduğu aşikardır. Müslümanlara yönelik zulüm ve baskılar sadece Doğu Türkistan'da değildir. Arakan'dan Orta Afrika Cumhuriyetine İslam coğrafyasında şiddet ve terör olayları devam etmektedir. Biz bu coğrafyada Türk'ü ile Kürt'ü ile Arap'ı ile Fars'ı ile barış içerisinde yaşamak istiyoruz."

Grup, yapılan dua ve açıklamanın ardından dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı