Doğu ile batı arasında köprü kurdular

Doğu ile batı arasında köprü kurdular

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Bitlis, Şırnak ve Iğdır'dan yaklaşık 3 bin öğrenci ve 200 öğretmen, Antalya'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezdi- Vali Karaloğlu:- "Anadolu'yu yeniden buluşturan, kucaklaştıran

ANTALYA (AA) - İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Bitlis, Şırnak ve Iğdır'dan yaklaşık 3 bin öğrenci Antalya'yı ziyaret etti.

Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayelerinde gerçekleştirilen ve doğu ile batı arasında köprü kurulmasını hedefleyen proje çerçevesinde kente gelen öğrenciler, 5 yıldızlı otellerde konakladı, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Turizmin başkenti Antalya'da kültürden spora, sinemadan yarışmalara kadar birçok etkinliğe katılan 3 bin öğrenci ile 200 öğretmen ve yönetici, kenti yakından tanıma fırsatı buldu.

Yaklaşık iki ay süren projenin sonunda kentteki bir otelde Biz Anadoluyuz Projesi'nin kapanış galası gerçekleştirildi. Proje kapsamında yapılan faaliyetlerin sunumuyla başlayan programda, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı ve proje koordinatörü Mehmet Karakaş çocuklarla halay çekti.

Vali Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, 15'nci kafileyi ağırladıklarını belirterek, İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen projeyle Türkiye'nin doğu ve güneydoğusundaki 23 ilden batıdaki 21 şehre 15 yaş altı 50 bin çocuğu seyahat ettirmenin amaçlandığını söyledi.

Projenin, üç günlük etaplardan oluştuğuna dikkati çeken Karaloğlu, "Anadolu'yu yeniden buluşturan, kucaklaştıran, doğu ile batı arasında yeni köprüler kuran, gönüller arasında yollar inşa eden önemli bir proje." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Iğdır ziyaretindeki talep neticesinde Bitlis ve Şırnak dışında Iğdır'dan da Antalya'ya kafilelerin geldiğine değinen Karaloğlu, 3 bin öğrenci ağırlamanın kolay olmadığını anlattı.

- "Ön yargıları kırmak için önemliydi"

AKTOB'un desteği ve turizmcilerin katkısı sayesinde çocukları beş yıldızlı otellerde konaklattıklarını vurgulayan Karaloğlu, projeyi Antalya'da sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Vali Karaloğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye 30 senedir terörle mücadele ediyor. Bu mücadele edilirken ülkenin doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle toplumlar arasında da önyargılar oluştu. Ön yargıları en kolay kırmanın yolu bizzat gidip, gözle görmektir. Üç ilimizden gelen çocuklarımızın projeyle yeni dostluklar kurması, ön yargıların kırılması çok önemliydi. Bu 30 yıllık mücadelenin açmış olduğu yaranın kapanması bakımından çok kıymetliydi, çok değerliydi. Türkiye'nin her zaman birlik ve beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacı var."

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel de belediye olarak farklı projelerde yer aldıklarını ifade ederek, "Biz Anadoluyuz Projesi"nin farklı anlamlar kazandıran özel proje olduğunu anlattı.

Türel, "Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Geleceğe bakış felsefemiz bu olmalı. Öğrencilerimizin bu duyguları taşıması çok önemli. Eğer çok çalışırsanız, kararlı ve azimli olursanız, yolunuza umutla ve barış içerisinde bakarsanız yarının Fuat Sezgin'leri, Aziz Sancar'ı sizler olacaksınız." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :